Imaginati-va ca intr-un atelier detinut de un musulman intra un crestin si cere sa-i fie facuta o pancarda pe care sa fie imaginea profetului Mohamed si textul “Musulmanii afara!”. Lucratorul refuza sa onoreze aceasta comanda, clientul tipa ca e supus discriminarii si face plângere iar patronul atelierului este amendat.

Vi se pare absurd? Da, spune The Guardian, doar ca deja s-a intâmplat, doar ca a fost vorba de un crestin care n-a vrut sa scrie pe un tort “Sprijin casatoriile homosexuale”. S-a intâmplat in Irlanda de Nord iar patiserul a primit o amenda din partea instantei pe motiv de comportament discriminatoriu. “E ca si cum ai refuza sa servesti un negru”, a spus judecatorul, desi ziarul considera ca situatia aduce mai mult cu refuzul unei publicatii catolice de a publica o tirada anti-catolica in paginile sale.

Problema tortului a incins spiritele in Marea Britanie, Irlanda de Nord apartinând inca, formal, de Regatul Unit iar de câteva zile acesta a devenit subiectul principal in mass media. O solutie care sa impace pe toata lumea nu exista; practic e ilegal sa-i ceri unui om sa faca un lucru care sa contravina convingerilor sale religioase.

PUBLICITATE

Doar ca, uneori, problemele religioase afecteaza si alte zone, cum s-a intâmplat, recent, in România, unde parlamentarii au refuzat sa adopte prevederile referitoare la uniunea civila pe motiv ca daca s-ar fi adoptat, de aceste prevederi ar fi putut sa beneficieze si cuplurile homosexuale.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. “parlamentarii au refuzat sa adopte prevederile referitoare la uniunea civila pe motiv ca daca s-ar fi adoptat, de aceste prevederi ar fi putut sa beneficieze si cuplurile homosexuale”… Nu. Parlamentarii au votat conform constiintei lor. Niciunul dintre ei nu s-ar bucura sa afle ca fiul lor este homosexual si va trebui sa convietuiasca impreuna cu un alt barbat si sa adopte un copil care nu va avea mama!!! Nici sapte barbati nu fac cat o mama! Nici dvs. nu v-ati dori asa ceva pentru copilul propriu. Este de ajuns RATIUNEA pentru a spune NU acestui flagel. Numai ca Ordinul Jurnalistilor insista ca sa spuneti ca E FRUMOS SA FII HOMOSEXUAL iar Uniunea Europeana pune o mare presiune, chiar daca tara noastra este crestin-ortodoxa de 2000 de ani!!! Sectiunea CONTRASENS a ziarului, dvs. personal, nu trebuie sa fiti de partea CONTRA NATURII. Este prea evidenta dictatura homosexualitatii internationale (vezi cazul lui Guido Barilla, presedintele multinationalei alimentare!). Veti fi mult mai apreciati (ziarul si dvs.) daca veti spune DA demnitatii si frumusetii casatoriei ca expresie a aliantei fidele si rodnice dintre un barbat si o femeie (asa cum am aparut si noi pe lume) si NU filosofiilor gender care vor sa stearga diferentele (evidente) intre cele doua sexe. ()Din fericire se poate iesi din aceasta anormalitate a homosexualitatii si se poate regasi propria identitate originara. Sper sa publicati comentariul integral. Ganduri bune, altfel maine-poimaine consideram normalitate si zoofilia! Sa ne fereasca Dumnezeu!

 2. Stimate domn,

  Problema este complexa si trebuie tratata serios.

  In primul rand e vorba de uniunea civila care ar fi permis cuplurilor heterosexuale sa beneficieze de niste drepturi similare cu cele ale cuplurilor casatorite. Parlamentarii nu au votat potrivit constiintei, ci potrivit unui calcul politic. Daca ar fi legiferat ca uniunea civila este recunoscuta doar pentru cuplurile heterosexuale, ar fi dat dovada de discriminare; daca ar fi permis si cuplurilor homosexuale sa beneficieze de aceste prevederi, ar fi fost criticati de biserica si de persoane ca Dvs.

  Asadar, n-au mai adoptat nimic pentru a impaca pe toata lumea.

  Cat despre homosexualitate, nu cu interdictii si nu cu punerea la zid se trateaza.

 3. Sub SOARE este loc pentru toata suflarea …cu mentiunea pe care o fac cu strangere de inima ca multora le place sa stea la umbra …buna si aceasta pe timp de arsita.

  Exista un singur SOARE ,o singura Luna, un CER ,un Pamant – sublima PLANETA ALBASTRA care ne gazduieste pe toti deopotriva ,fiinte unice in infinita diversitate a UNIVERSULUI …

  DUMNEZEU este UNUL indiferent cum este definit de catre diverselele /feluritele religii/culte/confesiuni …a fi religios nu este acelasi lucru cu a fi credincios …,,CRED INTR-UNUL DUMNEZEU …”acesta este CREZUL /CREDINTA CEA ADEVARATA…regula nu este ca un religios este si neaparat credincios ,ca multi dintre noi mergem la Sfanta Biserica cu frica de iad si din obiceiuri /traditii multe inventii pamantesti,nu din dragoste fata de DUMNEZEU ,pe care daca nu-L vedem …inseamna ca nu exista !!!!

  DUMNEZEU este IUBIRE ,este CEL care UNESTE ,cine este atunci cel care dezbina ,care ne separa, manipuleaza ,care ne ingenuncheaza , inrobeste lovind in drepturile si libertatile fundamentale ale fiintei umane ,in dreptul sfant la VIATA si in principiul universal-valabil al liberului arbitru ?!

  Cum ar putea functia la nivelul organismului uman o celula de una singura si ce-ar fi primavara cu o singura floare,cerul cu o singura stea,planeta cu un singur pamantean trezit si constient de existenta sa ,clasa cu un singur elev,Biserica cu un singur enorias ,Parlamentul cu un singur deputat , orfelinatul cu un singur suflet abandonat ,azilul cu un singur batran ,spitalul cu un singur pacient si o singura anomalie genetica (de genul autism,sindr.Down,ADHD, ei bine da,anomalii de tipul homosexualilor etc., – DUMNZEU CEL ADEVARAT OCROTESTE TOATA SUFLAREA FARA DISCRIMINARE )…

  Daca nu ne vedem organele interne : inima,plamani,creier,ficat etc. inseamna ca acestea nu functioneaza,nu exista ,daca nu constintizam bataile inimii ,oxigenarea organismului ,inseamna ca acestea nu realizeaza de la sine ?!

  ,,CAPUL PLECAT SABIA NU-L TAIE ,DAR NICI SOARELE NU-L VEDE !” ,ne transmite peste vremuri invatatura noastra strabuna a geto-dacilor…

  Sub SOARE este loc pentru toata CREATIA !!!

 4. Cand o sa invatam cu totii sa respectam cu buna credinta legile universal-valabile ,in rezumat acel principiu de baza conform caruia daca nu poti sa faci bine ,macar rau sa nu faci ,cu siguranta lumea in care traim va fi mai buna …ori dumneavoastra stimate ,,un oricine ,, lasati sa se inteleaga ca pe pamant ar fi loc numai ptr. dvs sau ptr. cei care imbratiseaza rationametul conform caruia ,,cei care nu sunt ca noi ,trebuie sa fie eliminati de catre societate ,,,dar care noi si cum suntem noi … Daca Iisus a iertat cine sunt eu sa rastignesc …intr-un exemplu simplu,pentru o fractura banala ar trebui amputat membrul inferior ,in cazul unui copil nascut cu handicap neuro-motor ,acesta ar trebui izolat ,ei bine un homosexual ar trebui linsat si exemplele ar putea continua …cu tot respectul nu aceasta este solutia .Anumite anormalitati anomalii ,conflictele in general au aparut datorita interventiei unor factori mai mult sau mai putin dependenti de factura umana ,cert din ratacirea si indepartarea omului fata de principiile adevarate ,de sursa care l-a creat ,de DUMNEZEU sau cum vrea fiecare sa denumeasca aceasta sursa. Desigur , pentru aceste cazuri in prezent trebuiesc gasite cu intelepciune solutii adecvate pornind de la principiile tolerantei si nediscrimarii deopotriva. De-a lungul timpului au disparut teritorii,civilizatii tocmai pentru ca nu au respectat legile universal-valabile si in continuare natura selecteaza ,evolueaza ca vrem sau nu vrem .

 5. Buna ziua si mai buna inima,

  Referitor la aceasta controversa pe tema ,,intre normalitate si diversitate,, domnul presedinte al Curtii Constitutionale in sustinerea normalitatii a facut trimitere la Decalog ,in speta la poruncile ,,Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta,ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamant ,,si la aceea ,,Sa nu fii desfranat ,, opinie cu care personal sunt de acord cu mentiunea ca m-am nascut in religia crestin-ortodoxa pe care o respect si convietuiesc dupa regulile normalitatii …insa nedumirirea fireasca in ce ma priveste constienta de extinderea acesteia la nivel global se refera la cum se coroboreaza aceste porunci cu indemnul ,,Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti,, si mai ales cum sa ne raportam noi cei de rand la notiunea de ,,aproapele nostru ,,,cine si cum face parte din aceasta categorie si la care lege sa ne raportam ,la cea universala,divina in intelesul lato sensu sau la cea pamanteasca in sensul stricto sensu ….si-apoi cata normalitate exista de ex. in cuplul firesc in care sotul agreseaza sotia,in care se comite adulter ,in care alocatia copilului este folosita in alte scopuri ,cata normalitate exista in raporturile civice in care demnitarul tradeaza poporul care l-a ales …ma intreb la infinit cata normalitate exista in diversitate si cata diversitate exista in normalitate ….pace ne transmite peste vremuri Iisus ,,Pacea Mea o las voua,Pacea Mea o dau voua,, …ma intreb oare nu traim vremurile in care facem cu totii deopotriva trecerea la un nivel superior de cunoastere si evolutie…

LĂSAȚI UN MESAJ