Promotia anului 1974 a Liceului Lucretiu Patrascanu (actual Gh. Vranceanu) si-a dat intâlnire, weekendul trecut, intr-una din clasele colegiului national bacauan, pentru a marca 40 de ani de la absolvirea scolii.

Au raspuns invitatiei doar 7 dintre fostii profesori (Gh. Bilba, Smaralda Macarie, Mihai Nistor, Mihaela Suditu, Florica Dumitrof, Paul Deboveanu si diriginta, Elena Pricop) si 17 dintre absolventii clasei a XII-a C a anului de gratie 1974.

Printre acestia s-au numarat si cunoscutul om de afaceri Viorel Catarama, multumita caruia, de 20 de ani, cei mai straluciti elevi ai colegiului sunt premiati pentru rezultatele excelente obtinute la olimpiadele nationale. Cei prezenti au pastrat un moment de reculegere in amintirea celor care nu au supravietuit celor 40 de ani asternuti de la momentul absolvirii, iar, dupa ce a fost strigat catalogul, s-au depanat amintiri, evocându-se numeroase momente din anii de liceu si studiind fotografiile ingalbenite de vreme, s-a glumit mult, râzându-se copios, mai ales la glumele „baietilor”.

PUBLICITATE

IMG_7666

„O intâlnire emotionanta, dupa 40 de ani, colegi aproape neschimbati, profesori la o vârsta venerabila, plini de viata, un liceu care-mi trezeste amintiri frumoase. E o mare bucurie pentru ca Liceul Gh. Vranceanu a ajuns printre primele 10 din tara datorita muncii profesorilor, a seriozitatii elevilor, si a unor stimulente care s-au dovedit extrem de eficiente. Sunt mândru ca am invatat la acest liceu si ca am contribuit, ca absolvent. la cresterea caliotativa, valorica a acestei scoli”.
Viorel Catarama, absolvent, promotia 1974, om de afaceri

La fiecare strigare a catalogului, fostii elevi au avut ocazia de a-si prezenta, pe scurt, realizarile din plan profesional si familiar.

IMG_7672

„Parca ieri am absolvit. Noi avem norocul ca ne intâlnim an de an, cred ca si datorita frumoasei initiative pe care o are Viorel (Catarama n.r.) de a da acele premii. Ca orice intâlnire dupa 40 de eni, este emotionanta, unii dintre fostii colegi au venit azi pentru prima data, intrucât nu au mai fost la intâlnirile din anii trecuti. E frumos sa-ti revezi colegii si sa te intorci in timp, sa-ti aduci aminte de nazbâtii si de frumosii ani pe care i-am petrecut in acest liceu”.
Silviu Lefter, absolvent, promotia 1974, director general Societatea Nationala Crucea Rosie

„Parca-i vad si acuma, ca atunci când erau elevi, vad cum au evoluat. M-a bucurat foarte mult sa-i revad. Ii gasesc oameni impliniti, oameni formati, care deja au trecut prin viata, cunosc problemele vietii. Iar, premile oferite an de an de Viorel conteaza foarte mult pentru elevii liceului, pentru ca am observat ca toti sunt interesati, ambitiosi sa devina premianti la diferite concursuri. Aceste stimulente ale lui Viorel Catarama au ajutat foarte mult scoala, au mobilizat profesorii si elevii deopotriva”.
Gh Bâlba, fost profesor al Liceului Lucretiu Patrascanu

„Sa fiti mândri de profesorii pe care i-ati avut. Toti au gradul didactic I, cel mai inalt posibil, unii au gradatia de merit. Elevii de la liceul nostru au fost de conditie modesta, cel mult parintii lor au fost profesori sau juristi, restul erau fii de muncitori si de cooperatisti. N-au avut posibilitati sa se mediteze. Am avut, insa, si directori foarte buni, cum a fost profesorul Botezatu, unul dintre cei mai pretentiosi directori care ne-a impus si noua tinuta si sa ne dam copiii la liceu, ca sa aratam ca scoala are prestigiu. Si domnul Vlad, doamna Macarie, doamna Boureanu si altii. Si sa nu uitati un indemn de-al meu pe care vi l-am dat si acum 40 de ani: «Sa va cunoasteti interesul»”. Elena Pricop, fosta diriginta a clasei a XII-a C, promotia 1974


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ