La sfârsitul saptamânii trecute, Colegiul National „Ferdinand I” din Bacau, in parteneriat cu Asociatia Parintilor din cadrul Colegiului National „Ferdinand I” si Asociatia Absolventilor Colegiului National Ferdinand I – Alumni Ferdinand, a lansat cea de-a II-a editie a concursului ReGala Ferdinand 2015. Competitia se adreseaza elevilor din Colegiul National „Ferdinand I” Bacau interesati de crearea unor produse finale care sa valorifice creativitatea, inter/transdisciplinaritatea, având drept scop crearea unui cadru in care competitivitatea in rândul elevilor sa sporeasca performantele si sa le stimuleze interesul.

„Am lansat acest eveniment anul trecut. ReGala Ferdinand presupune recunoasterea meritelor celor care au obtinut rezultate la concursuri si olimpiade, plus lansarea unei noi competitii care, in fiecare an, sa aiba o tema diferita. Anul acesta, dupa dezbaterile cu elevii, a reiesit ca tema «Amprenta trecutului asupra viitorului». Ne dorim sa avem cât mai multe lucrari inscrise in concurs. Valoarea premiilor nu a fost inca stabilita, dar speram sa fie cel putin cât au fost si anul trecut”, a declarat prof. Mirela Berza, director C.N. „Ferdinand I”.

Concursul este structurat pe patru sectiuni: ReGala Stiintelor, Activitati extrascolare, Old Arts si New Arts, iar inscrierea lucrarilor se va face pâna pe 4 mai 2015. Intre 5 si 15 mai lucrarile vor fi evaluate, iar câstigatorii vor fi anuntati in cadrul unui spectacol, organizat pe 17 mai 2015 la Teatrul de Vara „Radu Beligan” din Bacau.PUBLICITATE