Printre conducatorii auto depistati la volan in stare de ebrietate sunt si unii care nu doresc sa li se recolteze probe de sânge pentru a se stabili concentratia de alcool.

Numarul este insa mic, in comparatie cu al celor care sunt prinsi ca au baut inainte de a pleca la drum.

„In primele sapte luni ale acestui an s-au inregistrat 14 dosare penale pentru refuz de prelevare de probe biologice. Aceasta infractiune se pedepseste cu inchisoare de la unu la cinci ani”, a explicat insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.

PUBLICITATE

Soferii prinsi cu o alcoolemie de peste 0,80 grame in sânge risca o pedeapsa cu inchisoarea de la unu la cinci ani sau amenda.

Asadar, diferenta dintre cele doua infractiuni ar fi ca daca te supui regulilor si cooperezi cu autoritatile, mai ales daca nu ai baut prea mult, ai sanse sa scapi doar cu amenda.

Dintre cei ajunsi in instanta, la o analiza sumara a condamnarilor din ultimele luni, se poate evidentia ca aproape toti soferii prinsi in stare de ebrietate la volan au primit pedepse cu suspendare ce pornesc de la câteva luni la un an, la care se adauga si zile de munca in folosul comunitatii.

Si in ceea ce priveste refuzul prelevarii probelor biologice, majoritatea sentintelor sunt cu suspendare, insa au fost si cazuri in care faptasii au ajuns in spatele gratiilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ