Platitorii de taxe pentru pasapoarte si permise auto au dublat cozile la ghiseele Trezoreriei

Bacauanii care s-au adresat cu diferite treburi la Trezorerie au indurat, in aceste zile caniculare, un adevarat supliciu asteptând in holul institutiei sa le vina rândul la ghisee. De la inceputul lunii iulie, la aceste ghisee se pot plati si taxele pentru eliberarea sau reinnoirea de pasapoarte sau de permise de conducere auto, servicii efectuate pâna acum la CEC Bank.

Astfel, cozile de la Trezorerie s-au dublat sau triplat, iar reclamatiile in acest sens au inceput sa apara cu duiumul.

Luni, 25 iulie, la prânz, o astfel de sesizare ne-a facut-o si noua doamna Marieta Dabija, consilier juridic in Bacau.

PUBLICITATE

„Veniti sa vedeti ce se intâmpla in holul ghiseelor de la Trezorerie, in ce conditii stam si câte doua ore pentru a plati o taxa sau pentru a ni se elibera o hârtie.

Având si alte probleme de rezolvat, eu am rugat o nepoata sa-mi tina rând acolo si sa ma anunte când se apropie de ghiseu. In plus, este si foarte cald in holul ghiseelor. Platim la stat de bunavoie si tot de noi isi bat joc.

Trebuie cautata o solutie pentru a imbunatati conditiile pentru clientii de la ghiseu, poate prin suplimentarea de personal. Si trebuie montate aparate de aer conditionat in acel spatiu al institutiei, unde e o adevarata sauna”.

Ministerul Finantelor Publice a socotit de cuviinta sa ofere populatiei mai multe variante pentru plata taxelor de pasaport si permise auto – prin virament, prin mijloace de plata online, prin intermediul POS-urilor instalate la unitatile Trezoreriei Statului sau la sediile institutiilor publice beneficiare ale sumelor si prin mandat postal sau în numerar la ghiseele serviciilor publice comunitare pentru permise de conducere si înmatricularea vehiculelor, din Institutia Prefectului ori la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului.

Multi oameni prefera, insa, varianta simpla a platilor la ghiseele Trezoreriei, de unde si cozi mai mari, in special in zilele de la finalul perioadei fixate pentru depunerea de documente fiscale.

„Lucram la intreaga capacitate, fiind deschise toate ghiseele disponibile la Trezorerie – spune Doru Constantin Cozma, seful Administratiei Judetene a Finantelor Publice. Insa data de 25 iulie reprezinta scandenta pentru obligatiile de plata lunare, dar si a celor trimestriale, la care se adauga taxele platite de alti contribuabili conform OUG 41/2016, iar multi lasa pe ultimul moment depunerea documentelor.

Inca la noi, in Bacau, e mai bine ca in alte judete. De exemplu, in Iasi functioneaza numai trei ghisee ale Trezoreriei, la o populatie mai numerousa decât in judetul Bacau”.

Din toamna insa, si in judetul Bacau se vor putea plati taxe si impozite fiscale si nefiscale direct cu cardul bancar la ghiseu, iar platile prin Internet banking pot fi si ele solutii mai convenabile de achitare a taxelor.

Plata online se poate face de acum si de la orice banca unde persoana în cauza are deschis un cont bancar, prin virament catre contul unic deschis de Institutia Prefectului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ