Emotii, bucuria revederii si fericirea ca au prilejul sa depene impreuna amintiri traite de-a lungul carierei, acestea au fost sentimentele prin care au trecut ieri, 26 mai, aproximativ 80 de medici pensionari din intreg judetul. Prin grija dr.Maria Rusu (sufletul actiunii), a conducerii Colegiului Judetean al Medicilor (CJM) Bacau si cu sprijinul Farmafil si al Clinicii dr.Chelariu, cei 80 de medici, care au fost in slujba vietii peste jumatate de veac, au fost omagiati si anul acesta in cadrul “Zilei Recunostintei”.

„Este normal sa ne intâlnim, este normal sa ne cunoastem inaintasii, medici dedicati profesiei, care, prin activitatea si experienta lor, ne-au fost exemple pentru viitorul si formarea noastra, a declarat dr.Dan Chelariu, cel care a lansat cu 12 ani in urma acest proiect. Unii dintre colegii medici nu mai sunt printre noi. Au slujit comunitatea, au ingrijit cu devotament bolnavii, au redat sperante si au salvat vieti. Halatul alb a fost purtat cu mândrie de catre toti colegii nostri retrasi din activitate, astfel devenind modele pentru cei din jur”.

Momentul le-a fost dedicat lor, dar nu numai. „Vrem ca aceasta manifestare sa devina o traditie de sarbatorire a profesiei pentru toata lumea medicala, indiferent de vârsta, a spus dr.Antoaneta Stinga, presedintele CJM Bacau. « Ziua Recunostintei » este un moment in care vrem sa fim recunoscatori pentru ceea ce suntem, pentru ceea ce am facut si ceea ce am devenit. Pentru ca, asa cum spunea Nicolae Iorga, « recunostinta, intâi de toate, este o datorie catre tine »”. Prin urmare, festivitatea a fost deschisa cu un moment de reculegere in memoria celor opt medici care, din pacate, au plecat la cele vesnice in 2015 sau 2016.

Apoi s-a trecut la inmânarea de diplome de onoare celor 11 medici care s-au retras din activitate pe parcursul anilor 2015 sau 2016. Si, dupa ce mai multe ore au retrait alaturi clipe de bucurie si au rememorat intâmplari din cariera lor, cei prezenti au facut si o poza de grup. Fiecare a plecat acasa cu aceasta amintire si cu dorinta de a se revedea la cea de-a XIII-a editie a “Zilei Recunostintei”, eveniment care va avea loc anul viitor, tot la sfârsitul lunii mai.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ