Cu tâmplele albite de zecile de ani cât au vegheat la capatâiul bolnavilor, dar si de studiul pe care l-au urmat toata viata lor, peste 70 de medici pensionari din judet, printre ei multe nume sonore in chirurgie, ortopedie, obstetrica-ginecologie ori boli infectioase, au pasit ieri in sala mare a restaurantului Green Parc pentru a participa la “Ziua Recunostintei”, dedicata lor.

Patrunsi de semnificatia momentului, au venit cu totii plini de emotia revederii, de bucuria ca au ocazia sa rememoreze amintirile pe care fiecare le are din cariera de medic. La intrare au fost intâmpinati de catre conducerea Colegiului Medicilor Bacau si dr.Maria Rusu, fost director al Directiei de Sanatate Publica multi ani inainte de 1989.

Si asa cum era de asteptat la un asemenea eveniment, conducerea colegiului, prin vocea dr.Antoaneta Stinga, presedinte, si a dr.Dan Chelariu, a tinut sa-si exprime intreaga recunostinta pentru activitatea desfasurata de-a lungul vietii de catre cei 70 de medici si ceilalti colegi de-ai lor, pentru generatiile de doctori pe care ei i-au format.

PUBLICITATE

“Atât dumneavoastra cât si cei ce nu mai sunt printre noi ati fost devotati profesiei-mesageri profesionali ai trecutului, dar si sfatuitori de nadejde pentru viitorul celor tineri, inca in activitate, a spus dr.Antoaneta Stinga. Ne-ati invatat ca trebuie sa facem tot ce putem noi mai bine pentru bolnav, ca asta-i datoria noastra de oameni. Ati purtat cu mândrie halatul alb, ati devenit modele pentru cei din jur. V-ati retras discret din activitate, poate cu regret, dar in continuare ati fost alaturi de cei bolnavi. Va exprimam recunostinta noastra in numele bolnavilor pe care i-ati ingrijit cât si al colegilor pe care i-ati indrumat!”

In memoria celor care au trecut in Lumea Umbrelor, toti cei prezenti au tinut un moment de reculegere si au spus o rugaciune, la coltul ochilor multora aparând câte o lacrima. Dar apoi, asezati la mese, au inceput sa-si depene amintirile, sa se intereseze de alti colegi pe care nu i-au mai vazut de foarte multa vreme. Incet, incet, atmosfera a devenit mai vesela iar invitatii au petrecut impreuna câteva ore placute.

Toate acestea au fost posibile gratie implicarii conducerii Colegiului Medicilor Bacau, a doctoritei Maria Rusu, Farmaciei Farmafil si a Clinicii dr.Chelariu. “Ziua Recunostintei” este la a X-a editie si a fost reluata dupa doi ani, in 2013 si 2014 neputând fi organizata, din motive obiective.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Oameni care sfintesc locul …

    Ma inclin,

    Fiti binecuvantati impreuna cu toti cei aflati in nevoie…nevoia de alinare adevarata de la Dumnezeu prin oamenii in halate albe …

LĂSAȚI UN MESAJ