În baza planului de măsuri pentru creşterea siguranţei publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău va asigura ordinea şi liniştea publică în zona de competenţă, în perioada sărbătoririi Paştelui şi a Zilei Internaţionale a Muncii, de la 29.04 la 03.05 a.c..

Echipajele de jandarmerie vor executa, atât independent cât şi în sistem integrat, activităţi de patrulare în zonele şi arterele intens circulate, în zonele de agrement fiind în măsură să intervină de urgenţă pentru a preveni sau combate, la nevoie, incidentele la adresa ordinii şi siguranţei publice.

Participanţii la manifestările de orice natură organizate în această perioadă, li se reaminteşte să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze promt forţelor de ordine publică orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

PUBLICITATE

Structurile montane de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, vor monitoriza permanent zonele turistice Slănic Moldova, Tîrgu Ocna, intensificând acţiunile în zona de competenţă şi vor veghea la menţinerea ordinii publice, fiind pregătiţi să intervină şi în situaţii de urgenţă.

Pentru a evita accidentările şi alte situaţiile nedorite, jandarmii montani sfătuiesc turiştii să aibă în vedere următoarele recomandări:

să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, condiţiilor climaterice locale, să consulte prognoza meteo înainte de a pleca în drumeţii;

să aibe echipament adecvat zonei de munte şi trusă de prim ajutor;

să folosească numai traseele marcate şi să urmească marcajele de pe traseu;

să nu folosească mijloace sau vehicule motorizate fără permis de acces în zona muntoasă;

în caz de accident sau alte situaţii critice, să anunţe Jandermeria apelând la numărul unic de urgenţă 112.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ