Alina Iftode, directorul executiv al Casei Judetene de Pensii (CJP) Bacau

Un proaspat pensionar i-a trimis Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP) o sesizare de-a dreptul surprinzatoare.

Persoana in cauza reclama, nici mai mult, nici mai putin, ca solicitarea ei de pensionare i-a fost solutionata prea repede fata de cum se astepta.

In scrisoarea inaintata CNPP, semnatarul mentioneaza: “Deoarece dosarul meu a fost lucrat in ritm accelerat, rog sa se verifice care este motivul si daca s-a respectat ordinea depunerii dosarului”.

PUBLICITATE

“Pensionarul respectiv este nemultumit ca a primit decizia de pensionare intr-un timp foarte scurt, adica dupa 27 zile de la depunerea cererii. Pentru ca i s-a rezolvat cererea mult mai operativ decât inainte, el trage concluzia ca nu i s-a stabilit corect cuantumul pensiei. Alt argument nu are. Dar trebuie sa stie ca noi ne-am straduit si am reusit sa lucram cu mai multa eficienta si operativitate noile dosare de pensionare. Media de lucru a ajuns la aproximativ 30 de zile fata de 45, cât prevede legea.”
Alina Iftode, directorul executiv al Casei Judetene de Pensii (CJP) Bacau

Evident ca rezolvarea cererilor de pensionare intr-un asemenea termen este un motiv de bucurie pentru toti ceilalti pensionari. Potrivit directorului CJP, in noiembrie 2014, când a preluat conducerea institutiei, veneau in audienta persoane care reclamau ca dupa sase luni de la depunerea cererii de pensionare inca mai asteptau decizia.

De atunci, treptat, prin aplicarea unui nou sistem de lucru, termenul de rezolvare s-a scurtat foarte mult. Conducerea CJP mai sustine ca operativitatea rezolvarii unui dosar s-a realizat “prin reducerea pasilor intermediari, a timpilor morti, nefolositi” si corelarea activitatii serviciilor.

“Se verifica mai intâi documentele depuse si se confrunta cu baza de date a Finantelor, dupa care se trece la lucrarea efectiva a dosarului, a mai spus Alina Iftode. Apoi se mai face o verificare, astfel incât sa fie eliminata orice eroare. Exista un program informatic de calcul si, de obicei, cuantumul rezultat este corect.”

Dar mai sunt si acum cazuri in care decizia de pensionare este emisa intr-un termen mai mare, deoarece nu au fost depuse de catre solicitant toate actele. In aceasta situatie CJP trebuie sa le ceara de la anumite unitati sau institutii, prin corespondenta, care este de durata.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ