Bacauanii care locuiesc in zona de nord a orasului au ajuns la limita rabdarii. Atunci când vor sa faca un dus sau sa foloseasca la spalat apa calda, trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare pâna când apa calda ajunge la o temperatura la care poate fi folosita.

Satui sa nu beneficieze de apa calda atunci când au nevoie, mare parte dintre locatarii acestui cartier au optat pentru montarea unei centrale proprii de apartament. Lipsa apei calde a culminat de multe ori si cu avariile nenumarate pe timp de iarna in reteaua de termoficare a orasului, iar aceste situatii i-au determinat pe oameni sa se gândeasca la alte alternative.

Odata cu plecarea unora de la sistemul centralizat de termoficare, problemele nu s-au rezolvat, ci dimpotriva s-au acutizat. “Oamenii vin mereu la asociatie si reclama lipsa apei calde. Ei cer implementarea cât mai rapida a unui sistem de recirculare a apei calde, amenintând ca se debranseaza. Eu am discutat de nenumarate ori cu reprezentantii Thermoenergy despre aceasta problema, insa nu s-a facut nimic in favoarea consumatorilor.

PUBLICITATE

In lipsa sistemului de recirculare, oamenii platesc apa rece la pret de apa calda, pentru ca trebuie sa lase mult robinetii deschisi pâna curge apa calduta”, declara Ioan Chirila, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 116. Mai nou, Thermoenergy Group SA si Primaria Bacau deruleaza in zona respectiva un program de investitii in punctele termice, care are rolul de a imbunatati calitatea serviciilor oferite consumatorilor si montarea unui sistem de recircularea a apei calde acolo unde acesta nu exista.

“Intra in reabilitare retelele ce deservesc punctele termice (PT) 62 si 63. Lucrarile nu vor afecta programul de furnizare a apei calde, pentru ca se vor executa intr-un sistem paralel. In momentul in care se va face reabilitarea retelei termice se rezolva si partea cu sistemul de recirculare a apei. In ceea ce priveste avariile, intreruperile de agent termic vor fi de scurta durata pentru ca se monteaza pe retele un sistem de detectie care ne va anunta exact unde sunt probleme”, spune Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA.

In Asociatia de proprietari nr. 116 au mai ramas racordati la sistemul centralizat de termoficare doar 40 de familii, din cele 490 de apartamente arondate.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ