Poliţiştii din judeţul Bacău au desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 10-12 iulie a.c., poliţiştii din judeţul Bacău au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

În cele trei zile de acţiuni au fost efectuate 104 controale şi au fost verificate 201 societăţi comerciale.

PUBLICITATE

În urma acţiunilor au fost întocmite 29 dosare penale şi au fost aplicate 552 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 184 485 de lei.

Astfel, la data de 11 iulie a.c. poliţiştii de investigarea criminalităţii economice şi Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au efectuat verificări la un bar din comuna Sascut.

S-a constatat faptul că unitatea îşi desfăşura activitatea fără autotrizaţie de funcţionare şi fără casă de marcat.

De asemenea, gestionara barului nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru marfa expusă la vânzare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

În târgul săptămânal Oneşti a fost identificat un bărbat de 37 de ani, care deţinea în scopul valorificării 8,70 m.c. cherestea răşinoase, pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

Faţă de cel în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 2000 de lei iar materialul lemons a fost ridicat în vederea confiscării şi predate O.S. M. Caşin în vederea valorificării.

A fost depistat un bărbat de 38 de ani, din Comăneşti, care comercializa în afara târgului, pe DN 11, 5,66 m.c. cherestea răţinoase pentru care a prezentat un aviz de însoţire secundar valabil.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei, conform art. 20, lit d) din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice

În oraşul Dărmăneşti poliţiştii au depistat un bărbat de 34 de ani, din comuna Dofteana, care conducea un autoturism şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Rezultatul testării sale cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Oraşului Comăneşti, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La volanul unui autoturism care circula pe D.J. 159 din comuna Filipeşti, poliţiştii au depistat o tânără de 22 de ani, din comuna Racova, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în autoturism a fost identificat un tânăr de 27 de ani din Buhuşi, care a încredinţat autoturismul tinerei de 22 de ani spre conducrere deşi cunoştea că aceasta nu deţine permis.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deţine permis.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ