În perioada 14-15 iulie a.c., 58 de polițiști, 30 de jandarmi și 8 polițiști locali au acționat în sistem integrat pe linia prevenirii faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cadrul acțiunii au fost identificați 145 de tineri dintre care 115 constituiți în grupuri tip „colţ de stradă ”, „colţ de bloc” sau „găşti de cartier”.

Au fost legitimați un număr de 106 tineri , iar 12 persoane care nu-și justificau prezența pe raza municipiului Bacău au fost conduse la sediul subunităților de poliție.

PUBLICITATE

Un număr de 9 minori cu vârsta sub 14 ani au fost redați familiei.

Un număr de 2 minori au fost încredințați centrelor de asistență socială de unde plecaseră fără aprobare.

Cu ocazia acțiunilor au fost aplicate un număr de 93 de sancțiuni contravenționale din care:

– 27 sancțiuni aplicate unor persoane pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice;

– 24 de sancțiuni aplicate unor persoane pentru constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul săvârșirii de acţiuni ilicite vizând tulburarea ordinii și liniștii publice;

– 9 sancțiuni aplicate unor vânzători/administratori de localuri pentru servirea cu băuturi alcoolice a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor;

– 5 sancțiuni aplicate unor persoane pentru refuzul de a da relaţii în vederea stabilirii identităţii sau de a se legitima cu actul de identitate;

– 9 sancțiuni aplicate unor persoane pentru tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00;

– 3 sancțiuni aplicate unor persoane pentru provocarea ori participarea efectivă la tulburarea liniștii, în locuri sau localuri publice;

– 1 sancțiune aplicată unei persoane pentru îndemnul minorilor la săvârşirea de contravenţii;

– 4 sancțiuni aplicate unor persoane pentru săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene;

– 9 sancțiuni aplicate părinților pentru lipsa de supraveghere a minorului;

– 2 sancțiuni aplicate proprietarilor de câini agresivi pentru neluarea măsurilor de supraveghere.

Razii dupa blocurile gri

Posted by Desteptarea de Bacau on Saturday, July 16, 2016

Astfel de acțiuni vor continua bilunar până la eliminarea stărilor de discomfort din comunitate.

Persoanele identificate vor fi monitorizate de către polițiștii de proximitate iar locurile și stările de disconfort identificate vor fi date în consemn patrulelor de siguranță publică.

Acțiunea a fost coordonată de către conducerea Poliției Municipiului Bacău.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

15 COMENTARII

 1. Eu nu înțeleg treaba: grup din trei sau mai multe persoane, în scopul săvârșirii de acțiuni ilicite. Dar de unde stiu domnii cu tabla pe umăr ce urmează sa fac eu?! Ghicesc în cărți, le spune mama Omida? Daca au asa puteri extrasenzoriale, poate reusesc sa ne spună când iese România din sărăcie si sa ne mai spună câți colegi de ai lor au luat mită. Dar serios, sa-mi explice cineva.

 2. Ma intreb voi astia care tot aplaudati, voi nu ati fost niciodată tineri? Voi nu ati stat niciodată la vreo sueta, discuție despre orice: fotbal, fete sau prostia unora, ca exemple avem (vezi mai sus)?Nuuu, voi ati fost aia cu exemplu, ultimii din clasă etc. Continuati in stilul asta, alungati tinerii,copiii care bat mingea, alungati fericirea din spatele blocului. Fiti ursuzi in continuare. Fiti ignoranți la fericirea altora.

  • Am fost tanar, am batut mingea, am baut o bere pe furis de la baietii mai mari, dar nu le-am facut nopti albe locatarilor de la parter, nu le-am zgariat masinile, nu am spart sticle pe strada si nu am lasat rahat in urma mea. Adevarul e undeva la mijloc in ceea ce priveste descinderea oamenilor legii, dar o incurajez.

 3. Nea dat cu saracie atatia ani acum vor sa si civilizeze romania cu cat ne civilizeaza mai tare cu atat fac ei mai multi bani Pai nu pana acu sa furat de toate toata romania nu se mai poate lovesc in sens invers da ce plm suntem la nivelul europei de ne priveaza libertatea un sistem analfabet format pe jecmaneala …de vreo 10 ani se cearta maimutoii astia la tv incontinuu Mai dava in caca lasatine cu teatru cea mai tare smecherie sa nu mai plateasca taxe nimeni sa arunce tv din casa sa vedem cinei bosu dupa si plus de asta sa ii si furi zilnic sa le intri in casele la fraierii astia de parlamentari sa le mananci mancarea si sa le dai ce mananca un batran sarac sa vedem atunci nu instig la violenta e foarte bine ca se fac adtfel de razii pe bune dar si politistii astia trebuie verificati coordonati de cineva cu creer nu asa ghita ii somn nare chef de nimik sa se prezinte frumos daca vreti civilizatie trebuie sa va civilizati institutiile prostilor sa respectati populatia sa nu mai furati din banii publici parlamentarii sa Nu fie mincinosi si politia corupta e clar

 4. Bravo domnilor politisti pt initiativă.At trebui scuturati mai tare borfasii ăstia lipsiti de bun simti care nu mai stiu nici sa spuna Bunea Seara ci “ce vrei băi martalogule”Felicitari!

 5. Dar pe zgomotoșii de lângă teatru când îi „deranjați”? Între orele 3 și 5 se ceartă, zbiară și ambalează motoarele de parcă trece buldozerul peste ei. V-am dat o idee!

 6. Niciun bravo politiei. Problema nu se pune asa! ESTE DE DATORIA POLITIEI SA PATRULEZE PRINTRE BLOCURI SI SA II CALMEZE PE GOLANASII CARE ISI FAC VEACUL PE ACOLO. Pana acum, politia nu s-a deranjat sa isi faca DATORIA, pentru care este platita! POLITIA SA ISI FACA DATORIA!!!
  De ce trebuie sa le ridicam statuie pentru-ca si-au facut datoria, de ce trebuie sa ii laudam? ÎNTREBARE – UNDE A FOST POLITIA PANA ACUM?

 7. Veniti domnilor politisti si jandarmi in zona N.Enea ,la Kaufland ,tiganimea din zona face legea acolo ! Veniti seara ,veniti noaptea nu ziua ! Am mai vazut zilele trecute o patrula de jandarmi formata din 2 burtosi care erau la plimbare prin zona ! Daca cei 2 jandarmi burtosi fug dupa infractori 50 m cred ca fac infarct !!

LĂSAȚI UN MESAJ