Intr-o actiune de amploare, politistii au saltat si dus la sediu peste 100 de persoane. Au fost depistati mai multi comercianti care furau la cântar, dar si vânzatori de tigari ori telefoane mobile.

Ieri, politistii de la Politia Municipiului Bacau, jandarmi, politisti locali, comisari de la Protectia Consumatorului si inspectori de la Directia Sanitar –Veterinara au descins in Piata Centrala, intr-o mare actiune. Razia a urmarit combaterea infractiunilor de comert ilicit si depistarea celor care obisnuiesc „sa-si traga” din marfa clientilor. Au fost ridicate si duse la sediul institutiei peste 100 de persoane. Acestea au fost amprentate, fotografiate iar unele audiate, dupa ce s-a constatat ca practica comert ilicit. Au fost verificati 30 de agenti economici, iar in 4 cazuri s-a constatat ca furau la cântar si li s-au intomcit dosare penale. Politistii spun ca acestia masluisera cântarele, astfel incât 10% din cumparaturi, respectiv legume, sa le ramâna lor. De asemenea, 7 dintre ei au ramas fara certificatele de producator dupa ce le-au trezit ceva suspiciuni ofiterilor care vor sa verifice daca productia declarata in scris exista si in realitate. Au fost depistati si vânzatori de tigari si telefoane mobile, acestia primind amenzi de la agenti dar si de la vamesi. Alte 50 de sanctiuni au fost aplicate conducatorilor auto si 12 pentru comert ilicit. Trei ore au stat politistii in Piata Centrala si spun ca agentii economici trebuie sa se obisnuiasca cu ideea pentru ca au de gând sa organizeze frecvent astfel de actiuni. „In primul rând am vizat descurajarea acestor fapte de comert ilicit. Cei care au fost prinsi ca furau la cântar au dosare penale si daca vor mai fi prinsi o singura data vor fi dati afara din Piata. Vom organiza saptamânal astfel de actiuni”, a declarat cms. sef Adrian Tuluc, seful Politiei Municipiului Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. Personal am ramas placut surprins ieri cind am patruns in piata si nu m-am lovit de plosnite. Macar pentru citeva ceasuri am reusit sa respiram alt aer, sa gustam putin din civilizatia pur naturala fara esenta de rom. Acesti obligatoriu integrati in societate sunt in realitate dezertorii societati, indivizi daunatori pentru care platim scump traiul lor de zi cu zi. FARA NICI O REZERVA EI SUNT CEI CARE PROFITIND DE O LEGISLATIE PERMISIVA FURA PIINEA DE LA GURA CELOR CE TRUDESC DIN GREU . In piata in proportie de 90%din certificatele de producator sunt FALSE ,eliberate de functionari inconstienti si iubitori de pungi pline. Rog Politia sa verifice in amanunt declaratiile si certificatele acestor ,,producatori,,in teren acolo unde pretind ca detin suprafete agricole de culturi. Garantat o sa aveti surprize , nici unul nu detine macar un metru patrat de pamint,dar stiu sa alunge cu nesimtire adevarati producatori din toate pietele. Traiul romanul este greu datorita lor,datorita preturilor absurde impuse fara nici o logica ,fara nici cea mai mica legatura cu un comert civilizat.Deratizati pietele pina nu va fi prea tirziu si prea grav. Lumea sa cam saturat si este cam inflamata……

  2. E un inceput timid .. Nu inteleg de ce nu se lucreaza cu ..profesionalism .. Trebuie montate cateva camere video ..supravegheate de politisti necorupti ..se afla filiere ..se poate elimina sistemul raziilor cu clopotei .. etc .. Nu inteleg de ce nu au fost stabilite pana in prezent depozitele clandestine ale produselor ce se vand in piata ..De ce nu se fac razii la ora 4.30- 05 .. cand taranii vand en-gros la mafia tiganeasca ?? De ce nu vorbeste nimeni de mafia de la produse lactate ?? Cate doamne pline de inele si bratari au muls vreodata o oaie . ?? Se cumpara produse din Botosani , Suceava si se vand ca fiind de la producatori din judet .. se stie dar mafia e mare..,…. A avut vreodata curiozitatea cei de la politia locala sa verifice locurile de depozitare din curtea interioara a societatii comerciale cunoscuta ca fuund a lui IOSCA mititelu??!!..Coruptia e un lant al infractiunilor .. Daca vrem produse de la taranii producatori sa trimitem in judecata primari ce elibereaza pe bani frumosi certificate false de producatori la zeci de romi ..sa fie arestati lucratori ai politiei locale cunoscuti de toata piata ca” pun botul ..” ..

  3. domnul comisar Tuluc traieste in alte lume.Si Base a spus ca se va intilni lunar cu cetatenii.
    Chiar nu se vede jocul de-a soarecele si pisica pe care-l fac vanzatorii de tigari cu politia ? Am certitudinea ca este un joc aranjat pentru ca nu cred in INCOMPETENTA Politiei.

  4. MAFIA TIGANEASCA din pietele Bacaului controleaza 88% din piata !!! avem fructe si legume mai scumpe ca-n pietele din Sibiu si Brasov !!! Vorba lui H2SO4 :”Deratizati pietele pana nu va fi prea tirziu si prea grav. Lumea sa cam saturat si este cam inflamata ” Tiganimea a devenit din ce in ce mai agasanta !

  5. Adrian Tuluc mare om mare caracter memorabil pentru mine la 14 ani sa imi vad mama plangand ca a zugravit apartamentul si cu nerabdare isi dorea sa cumpere paine ca ii duceam doru si de incaltat ca nu mai aveam si a fost luata in ras ca na sunt politist si ea o femeie simpla dar muncitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ