Spuneam, mai demult, ca tot circul pe care-l vedem la televizor, cu politicieni incatusati, procurori care cer arestari si interceptari livrate pe sest unor publicatii este rezultatul unui razboi subteran intre serviciile secrete. Care servicii, evident, nu se paruiesc de capul lor, ci pentru ca asa primesc ordin de la politicieni.

Doar ca nu de la politicienii nostri. România a devenit un câmp de lupta pentru interesele altor tari, fie ca e vorba de Rusia, Germania, Austria sau SUA. Asta ca sa fie clar pentru cei care de dimineata pâna seara urla intr-una despre pericolul rusesc dar care se fac ca nu vad cu se incaiera agentii de influenta germani cu cei americani.

Iesirea nervoasa a sefei DNA, care si-a aratat nemultumirea ca, de la preluarea mandatului, nu a primit nici o sesizare de la Serviciul de Informatii Externe trebuie luata in acest context al paruielii dintre servicii.

PUBLICITATE

E greu de crezut ca sefa DNA nu stie ca SIE se ocupa cu spionajul extern si ca, pur si simplu, nu poate transmite informari procurorilor. E greu de crezut ca o persoana de anvergura Laurei Kovesi sa nu stie ca spionajul extern se face incalcând legile altor state si, prin urmare, este incompatibil cu sesizarea organelor de cercetare penala.

Pentru ca nu poti sa sesizezi un procuror si sa-i spui ca ai aflat informatia respectiva santajând un functionar al unei alte tari sau interceptându-i ilegal corespondenta.

Atacul la adresa SIE este, prin urmare, o noua confruntare in conflictul dintre serviciile secrete. Cum DNA colaboreaza in mod (mult prea) apropiat cu SRI, este clara directia din care vine atacul.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Acum a iesit , pe fata si in direct cu toata pregatirea ei si cu toata incompetenta cu care a condus pana acum , pe unde a trecut .
    Spera sa mai prosteasca , un ministru , doi si ceva parlamentari incompetenti , sa modifice si Legile cu care functioneaza , SIE . , cum a facut cu fraierul ala , de ministru ,care a modificat codul civil si penal , sa aiba unii bugetari de munca pt. salariile mari care le au si EI PROCURORII sa mearga la SANTAJ , ii scade pedeapsa unui vinovat ( si nu inteleg DE CE ) dar perioada o transfera la cel care este turnat de vinovat , ca in urma cu ani , au “braconat” impreuna statul .
    Si ca analiza finala , NUMAI AIA 4 , care se schimba intre ei in conducerea marilor directii SUNT CAPABILI in tara asta , este ca la rusi ala e bun si cxa presedinte apoi tot el prim ministru , apoi modificam si Constitutia si il facem iar presedinte etc . .
    Asta e noua forma de DICTATURA , democrata ? Stim sa avem rezultate doar prin SANTAJ ?

LĂSAȚI UN MESAJ