Guvernantii pot rasufla usurati (pe cât le permite canicula acestor zile): scade numarul pensionarilor. Deci, numar mai mic, bani mai putin pentru pensii. Sperietoarea numita Bugetul asigurarilor sociale de stat, dedicat celor care au trudit toata viata, se retrage si ea la umbra, pe undeva, usor deshidratata.

De ce scade numarul pensionarilor? Intrebarea imi da fiori, pentru ca prima cauza o intrevad in mersul firesc al vietii, deci in Marea Trecere pe care bietii oameni o asteapta mai ales de la o anumita vârsta in sus. Bun, dar altii nu le mai iau locul? Stim ca populatia României este in scadere drastica si ea, stim ca multi au lasat meleagurile natale si s-au tot dus, dupa munca, prin cele strainatati. Stim ca cei care mai muncesc si pe spinarea carora se mai aduna taxe si impozite, inclusiv pentru amarâtele de pensii, sunt si ei mult mai putini ca acum 25 de ani. Aici sa fie explicatia pentru care nici pensionari nu mai avem? Posibil. Pentru ca pensionarii se fac din cei care sunt activi „in câmpul muncii”.

Fiori imi dau si statisticienii. Aflu ca datele statistice înregistreaza pentru perioada 2010 – 2014, scaderea an de an a numarului mediu de pensionari de asigurari sociale de stat la nivel national, de la 4.766,6 mii de persoane, cât figurau în evidente în anul 2010, la 4.682,3 mii de persoane în anul 2014 (adica -1,8%). Tendinta de reducere a numarului mediu de pensionari – spun tot statisticienii – se remarca si la nivel judetean. Astfel, în anul 2014 numarul mediu al pensionarilor de asigurari sociale de stat din judetul Bacau a fost de 141.900 de persoane, în scadere cu 355 de persoane (-0,2%) fata de anul anterior si în scadere cu 3.069 de persoane (-2,1%) fata de anul 2010.

PUBLICITATE

Observati? Procentul scaderii e mai mare in Bacau decât in tara. Sa mai umblam la capitolul cauze ale fenomenului nu mai are rost. E clar ca in cea mai saraca regiune a României (dar si a Uniunii Europene), Regiunea Nord-Est, se traieste mai rau, iar astfel de conditii nu sunt propice vietii indelungate.

Doamne, dar ce masa buna de manevre electorale sunt pensionarii! Oare guvernantii de ce vor sa o piarda?

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Creștere negativa,intre cei care mor și cei care se nasc, cifra este ca nr deceselor este cu 1000 mai mare decât nr nou- născuților

LĂSAȚI UN MESAJ