Se spune că dansul este un mijloc de exprimare a unui mesaj printr-o succesiune de mișcări ritmice, variate și expresive ale corpului, executate în ritmul muzicii, cu un caracter de artă sau de divertisment. Dansul este cel care ne dă viață, care ne face să fim mai optimiști și mai încrezători în forțele proprii.

Unii oameni transformă dansul într-o meserie combinând pasiunea cu modul de a-și câștiga existența. Raluca Pichiu este o tânără antrenoare de dans sportiv, pe care mulţi părinţi din Bacău o cunosc, fiindcă a antrenat şi antrenează mulţi din copiii mai mici şi mai mari, care doresc să practice şi să se perfecţioneze în dans.

Raluca Pichiu îmbină mai multe stiluri de dans şi asta îi atrage pe cursanţii ei. Îşi împarte timpul între dans şi şcoală (fiind studentă la Litere, la Universitatea „Vasile Alecsandri”) şi am oprit-o pentru câteva momente să ne spună povestea ei și ce planuri de viitor are în lumea dansului.

Cum ai inceput să practici acest sport?

Totul a început la vârsta de 6 ani, când părinţii m-au înscris la Clubul de dans sportiv “Distinct”. Am fost fascinată şi îmi doream să învăţ, mă definea o sete de cunoaştere şi minuţiozitate. Dansul a pus stăpanire pe mine imediat, dansam oriunde puteam şi cât de mult mă ţineau picioarele. Mi-am dat seama că asta este ceea ce vreau să fac de acum inainte. Am ales dansul, iar dansul m-a ales pe mine. După mulţi ani de muncă, am reuşit să ajung instructor de dans. În acest moment predau la două cluburi pentru copii din Bacău.

Ce rezultate ai obținut pană in prezent?

De-a lungul anilor, am participat la numeroase concursuri naţionale. În ultimii trei ani m-am axat mai mult pe antrenorat, am pregătit copii de diferite vârste pentru competiţii, clasându-ne de cele mai multe ori pe locul I.

Cine te-a îndrumat să porneşti pe această cale?

Instructorii pe care i-am avut pe parcurs sunt principalii responsabili pentru multe din lucrurile frumoase din viața mea. Marii maeştri pe care i-am întâlnit (şi cu care m-am pregătit) m-au inspirat, m-au ajutat, iar datorită lor ştiu unde vreau să ajung.

Cât timp aloci pasiunii tale?

Pentru a fi un bun dansator, dar şi instructor este nevoie de multă muncă, multe ore petrecute zilnic în sala de dans, sacrificii, ambiţie, dorinţă de a reuşi şi sprijin din partea familiei.

Ce planuri ai pentru viitor?

Dansul reprezintă un capitol foarte important din viaţa mea, o parte care mă face să mă simt împlinită. Voi continua să mă antrenez, să mă perfecţionez pentru a deveni o dansatoare şi un instructor excelent, demn de urmat. De asemenea voi continua să predau copiilor, pentru a-i învăţa că dansul este expresia vieţii, mişcare şi energie. Dansul creează emoţii, el înseamnă curaj şi iubire. El dăruieşte trupului graţie, frumuseţe, sănătate.

A consemnat
Elena-Paula Rusu,
studentă la Facultatea de Litere,
Universitatea “Vasile Alecsandri” din BacăuPUBLICITATE