Societatea Rafo Onesti a solicitat de la Agentia pentru Protectia Mediului Bacau acordul de mediu cu privire la proiectul de desfiintare a unor constructii si pentru demontarea utilajelor si instalatiilor aferente acestora.

Este vorba de 14 constructii si de instalatia CT-RV din incinta rafinariei. „Acordul de mediu – am aflat de la consilierul de imagine al societatii, Ion Marian – a fost solicitat pentru instalatiile vechi, in special din ceea ce numim rafinaria veche, si de constructiile aferente acestora, precum tablourile de comanda si alte asemenea constructii, care nu vor mai fi folosite niciodata, dar care odata aflate in picioare sunt purtatoare de taxe si impozite.”

Ion Marian a mai precizat ca nu este vorba de taierea instalatiilor aflate in conservare si care ar putea fi repornite oricând. Asa cum am informat deja, actionarul majoritar al Rafo, Iakov Goldovskyi, a anuntat pregatirea „Strategiei reorganizarii productiei, modernizarii si dezvoltarii Rafo pâna în 2018”, prin care se urmareste modernizarea si repornirea Complexului Cracarii Catalitice si a instalatiilor de cocsare, pentru prelucrarea rentabila din punct de vedere economic a pacurii de distilare atmosferica livrata din Rusia (pâna la 1,2 milioane de tone pe an) si a gazului condensat din România (pâna la 250.000 de tone pe an) în produse usoare de calitate Euro 5 si cocs.

Iakov Goldovskyi a mai spus, cu aceasta ocazie, ca intentia de a se taia in rafinarie o parte dintre instalatii, pentru valorificare la fier vechi, viza numai partea veche si neintrebuintata a complexului de rafinare, iar prin valorificarea acestora sa fie acoperite cheltuielile curente ale intreprinderii, in care lucreaza peste 400 de oameni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Rusul vinde fierul vechi sin instalatiile respective, inacaseaza banii, si apoi le spune ” PA ” la cei 400 de salariati in frunte cu ” el lidero” ION MARIAN. Batem la pariu ca dupa ceea vor fi taiate si celelelte instalatii.

LĂSAȚI UN MESAJ