salariatii n-au primit lefurile de opt luni si vor sa se adreseze inclusiv Parlamentului Europei

In baza solicitarii de reziliere a contractului de vânzare-cumparare a pachetului majoritar de actiuni dintre companiile Petrochemical Holding Austria si Result-4-You Belgia, societatea Rafo Onesti ar putea avea, curând, un nou actionar majoritar. Supozitia ii apartine liderului sindicatului Rafinorul, Ion Marian, si a fost exprimata intr-o scrisoare intitulata „Rafo si salariatii in blocaj total”, facuta publica joi, 25 august, cu referire in special la neplata drepturilor salariale de la inceputul anului, desi fiecare nou proprietar a promis redresarea situatiei. In numai patru-cinci luni un alt actionar majoritar ar fi al patrulea nou proprietar al rafinariei.

Presupunerea liderului sindicatului se bazeaza, intre altele, si pe opinia exprimata de presedintele Petrochemical Holding, Iakov Goldovskiy, pe 9 august, referitoare la situatia mentinuta la Rafo si dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre Result-4-You, reprezentata de Daniel Goldberg.

Situatia fusese semnalata tot de sindicat, iar presedintele Goldovskiy a spus textual intr-o scrisoare trimisa presedintelui Goldberg: „Petrochemical Holding a avut in intentie sa indrepte situatia critica de la Rafo prin intermediul revânzarii a 96,5% din actiunile detinute anterior de Petrochemical impreuna cu cesiunea creantei de la Anders Capital catre societatea dumneavoastra Result-4-You BVBA.

PUBLICITATE

Precizând acest lucru, trebuie sa accentuam ca situatia de la Rafo devine chiar mai grava. (…) Trebuie sa-mi exprim nemultumirea cu privire la situatia actuala sau, mai precis, la sabotajul deschis al obligatiilor asumate de dumneavoastra conform tranzactiei incheiate intre societatile noastre in data de 11 iulie 2016, din moment ce dati nastere la o astfel de viziune a lucrurilor”.

Iar scrisoarea lui Goldovskiy se incheie cu un soi de ultimatum pentru Goldberg: „In cazul in care intentiile dumneavoastra de a indeplini obligatiile conform tranzactiei noastre s-au schimbat, va propunem sa semnam un acord de revocare cu privire la prevederile din 11 iulie 2016, pentru a evita recurgerea la proceduri de reclamatii”.

In scrisoarea liderului Ion Marian se descrie pe scurt situatia in care se afla Rafo de la inceputul anului, dar si aceea in care au ajuns cei 364 de salariati, acum muritori de foame. „Conducerea organizatiei de sindicat – se arata in incheierea scrisorii -, in numele salariatilor Rafo, va transmite toate cele prezentate catre primul ministru, ministrul Justitiei si ministrului Muncii, cu solicitarea sa analizeze aceasta situatie in limita legislatiei, dar luând in calcul componenta umana, care sufera cel mai mult, sa gaseasca o solutie sau varianta in baza careia cel putin salariatii sa-si primeasca drepturile”.

Sindicatul mai spune ca in urmatoarele zile, daca nu va avea nici un raspuns, va trimite aceste solicitari si Parlamentului Europei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Cei de la Desteptarea s-au interesat cum de au putut fi vandute actiunile societatii Rafo, cunoscut fiind ca exista un sechestru asigurator pus de ANAF?
    Rafo s-a vandut de doua ori in cateva luni, Cum se poate acest lucru

  2. Unde este unitatea sindicala ? Cu siguranta liderul cel mare de sindicat este UNS si manjit de patroni si ii prosteste pe muncitori . Cred ca ar trebui sa-si vada de pensie si sa nu mai minta oamenii . RUSINE lidere Ion Marian !!!!!! Si lumea este caci crede in el .

  3. Sindicatul ‘marian’ are o mare parte din vina.TOTI din sindicat(consilieri si lider)mint cu buna stiinta.Nu ii crede mai nimeni,dar nici nu le reproseaza ceva.
    Nu anunta la ministere si UE, pt.ca Marian nu are cum sa fie contra conducerii.(el face parte din conducere, are functie de director).

  4. Nu le mai dati sperante in van ! Numai SF-uri scrieti, ii faceti sa ramana intepeniti acolo chiar daca nu au niciun viitor spunand ca speranta moare ultima, au copii de tinut la scoala trebuie sa plece din acel loc sa-si caute de munca cum si-au cautat si altii disperati pentru a-si putea intretine familia. RAFO nu mai merge din 2008, dar ei au fost platiti luna de luna timp de 7 ani fara sa produca si sa vanda nimic. Nu va dati seama ca niciun patron nu face asa ceva, muncesti la ei 12 – 14 ore si nu te platesc, dar ca la RAFO sa te duci la servici zi de zi fara sa faci nimic sau sa te faci ca faci ceva si mai ai pretentia sa te si plateasca. 8 luni nu inseamna nimic pentru ei, pentru ca ei au platit salariatii 7 ani, asa ca mergeti si va cautati de munca ca vine iarna si facturile la utilitati cresc, nu va mai plangeti atat si nu va imbatati cu apa de ploaie, daca era de pornit rafinaria o porneau de mult !

LĂSAȚI UN MESAJ