Tribunalul Bacau a admis solicitarea societatii Rafo Onesti de a a se deschide procedura insolventei acesteia si initierea unui plan de reorganizare judiciara. Cererea Rafo a venit ca urmare a intrarii in incapacitate de plata a debitoarei Rafo, iar creditoarea AXA Securrity, firma care asigura paza rafinariei, a depus la Tribunal solicitarea ca Rafo sa intre in procedura de insolventa conform Legii 85/2016.

Astfel – ne-a informat liderul Sindicatului Rafinorul, Ion Marian – se deschide procedura generala a insolventei pe o durata maxima a perioadei de observatie de 12 luni, pâna la sfârsitul lunii octombrie 2017.

“În temeiul art. 45 alin. 1 lit. d coroborat cu art. 57 alin. 1 si art. 73 din Legea nr. 85/2014, instanta desemneaza provizoriu ca administrator judiciar al debitoarei pe CITR Filiala Bucuresti SPRL, care va avea atributii de supraveghere a activitatii debitoarei si atributiile prevazute de art. 58 din Legea 85/2014” – se arata în decizia instantei. Creditorii au termen pâna pe 11 decembrie pentru a-si înregistra creantele, tabelul preliminar al acestora urmând sa fie publicat pâna pe 31 decembrie si definitivat pâna pe 25 ianuarie 2017.

Prima sedinta a adunarii creditorilor va avea loc cel târziu pe 5 ianuarie anul viitor.

„Nici salariatii Rafo a mai precizat Ion Marian – nu si-au mai primit drepturile salariale din luna martie 2016 si absolut toti se afla in preaviz pentru disponibilizare pâna joi, 10 noiembrie”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Cred ca multi se mandresc cu realizarile ce au fost facute la rafo din 90 si pama acum frumoasa si capabila conducere a avut judetul bravo lor conducatori nu apare nimeni sa laude aceasta realizare ca am vazut ca se poarta la bravii conducstori ai judetului

LĂSAȚI UN MESAJ