Mai multi ofiteri de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bacau alaturi de consilieri ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog au mers in comuna Rachitoasa unde au tinut o lectie de prevenire pentru elevii de la Liceul Tehnologic din localitate.

Activitatea s-a derulat in cadrul proiectului „Adolescenta fara violenta” tema fiind „Prevenirea consumului de substante psihoactive si a faptelor antisociale”.

„Elevilor le-au fost prezentate diverse aspecte prevazute în Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, articole din Codul Penal, cum ar fi furtul, furtul calificat, tâlharia si unele aspecte pentru prevenirea delicventei juvenile, a violentei domestice, absenteismului scolar, precum si a consumului de droguri si alcool”, spune lt. col. Sebastian Cretu, ofiter de relatii publice la IJJ Bacau.

Militarii vor continua sa mearga si in alte institutii de invatamânt pentru a le explica elevilor ce trebuie sa faca pentru a sta departe de probleme si de infractori.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ