Criminalistii au mers la fata locului pentru cercetari / foto: Geta Panaite

– tâlharii i-au rupt o mâna si i-au dislocat un umar, dupa care au plecat cu mai multe bunuri – victima a ramas internata in Spitalul Judetean Bacau

S-a intâmplat in noaptea de luni spre marti, in satul Burdusaci, din comuna Rachitoasa. O femeie, in vârsta de 75 de ani, s-a trezit in puterea noptii cu doi indivizi care aveau cagule pe fata si care au inceput sa o ameninte ca sa le dea banii.

Au lovit-o fara mila, i-au ravasit intreaga casa, s-au asezat la masa si au baut vin, iar unul dintre ei chiar a incercat sa o violeze. Au batut-o atât de tare ca i-au dislocat umarul stâng si i-au rupt mâna dreapta. Timp de trei ore au chinuit-o pe biata femeie, iar in final au plecat din casa ei cu 50 de lei, un telefon mobil si televizorul.
Pe acesta l-au abandonat insa in apropierea portii, cel mai probabil ca era prea greu sa-l care. Se pare ca in tot timpul in care ei au rascolit locuinta, unul ar fi stat in curte sa asigure paza. Au actionat insa in liniste pentru ca batrâna locuia in afara localitatii, iar cea mai apropiata casa era la circa 400 de metri.

Abia când s-a luminat de ziua, victima a reusit sa iasa pe drum si cu putinile puteri s-a dus pâna la prima vecina si a cerut ajutor. „A venit dezbracata si batuta aici la o vecina ca sa sune la politie. Ea sta izolata acolo si nu avea cine sa auda. Acum se va vedea cine a intrat peste ea”, spunea un localnic.

Politia a deschis o ancheta

Un echipaj de la Ambulanta a preluat-o si transportat-o la unitatea medicala din Podul Turcului unde a primit primele ingrijiri , iar de acolo a fost transferata la Spitalul Judetean Bacau pentru a fi internata in Sectia de Ortopedie.

„Au venit sa le dau bani. Mi-au dat doi pumni in cap si m-au lovit de mi-au rupt mâinile. Mi-au luat telefonul, lanterna si câtiva bani. S-au urcat si in pod, ca stiau ca aveam generator, sa vada daca mai este. Au luat si televorul, dar l-au lasat in curte.”
batrâna agresata

In gospodaria ei au ajuns politistii de la Criminalistica, dar si cei de la Investigatii Criminale. Acestia au ridicat probe si au inceput verificarile pentru identificarea si prinderea suspectilor.

Când vor fi prinsi, acestia vor fi acuzati de infractiunea de tâlharie si tentativa de viol. Femeia locuieste singura de mai bine de 13 ani, de când sotul ei a decedat. Desi rudele din sat au vrut sa o ia sa locuiasca impreuna, ea a refuzat si a ales sa stea in casa ei, chiar daca riscul sa fie atacata de hoti era foarte mare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ