Polițiștii de Investigații Criminale de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău anchetează modul în care o femeie, în vârstă de 48 de ani, din satul Fundu Răcăciuni, comuna Răcăciuni, a ajuns la spital în comă și cu multiple răni la nivelul capului și pe corp.

Aceasta a fost găsită, marți dimineață, în curtea locuinței concubinului ei, un individ de 60 de ani. Chiar el a fost cel care a alertat vecinii să sune la 112 și să cheme o ambulanță, când și-a dat seama că ea nu mai este conștientă.

Un echipaj medical a ajuns în sat, a preluat victima și a transportat-o la Spitalul Județean Bacău, unde a fost dusă direct în sala de operație.

Starea ei este, însă, în continuare foarte gravă, iar medicii legiști ar fi stabilit că viața i-a fost pusă în primejdie.

„Ea era în curte, pe o plapumă, în fața casei, dar nu mai mișca deloc. Avea urme de lovituri peste tot. Oricum, obișnuia să o bată”, povestea Martin Benchea, vecin. Și rudele știau că duce o viață grea alături de concubin și nu de puține ori femeia s-ar fi refugiat în casa fostului soț. În urmă cu două săptămâni, acesta a murit și de atunci s-ar fi pornit din nou scandalurile între ea și iubit.

„O vecină ar fi auzit-o pe ea când spunea «omoară-mă odată, să termini cu mine». Are viață grea cu el. Chiar dacă fugea la fratele meu să mai stea cu el, și o primea mereu, el se ducea după ea și o lua înapoi sau pleca singură de acolo”, spunea și Roza Bulaica, cumnata femeii bătute.

Reprezentanții spitalului au anunțat Poliția, la fața locului ajungând o echipă complexă, care a demarat cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat. Concubinul a devenit principalul suspect și, în urma audierilor, a fost încătușat. (Geta Panaite)

„În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au depistat și identificat un bărbat de 60 de ani, din comuna Răcăciuni, bănuit de comiterea infracțiunii de vătămare corporală. Față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore și urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.”

agent șef adjunct Cătălina Crețu, purt. cuv. IPJ Bacău

Alte articole