23 februarie 2024
EvenimentR. Moldova: Un cuplu a murit intoxicat cu gaze de la eșapamentul...

R. Moldova: Un cuplu a murit intoxicat cu gaze de la eșapamentul mașinii îngropate sub zăpadă

Parchetul General al Republicii Moldova a inițiat un dosar penal în urma tragediei petrecute în regiunea Căușeni, unde un cuplu de bătrâni și-a pierdut viața în condiții dramatice, încercând să se încălzească în mașina lor blocată în zăpadă. Cei doi, în vârstă de 63 și 68 de ani, au murit prin sufocare din cauza gazelor de eșapament acumulate în interiorul vehiculului.

Potrivit relatărilor, cuplul a sunat de trei ori la numărul de urgență 112, cerând ajutor, dar intervenția salvatorilor nu a fost promptă. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Moldovei a raportat că, blocat în zăpadă, cuplul a solicitat asistență și, încercând să se protejeze de frig, a sfârșit tragic în propria mașină.

La primul apel, șoferul, în vârstă de 63 de ani, a fost direcționat către administrația drumurilor de stat, responsabilă de deszăpezire. Cu toate acestea, intervenția a întârziat, iar la al doilea apel, cuplul a fost sfătuit să aștepte ajutorul unei ambulanțe, ofertă pe care au refuzat-o.La cel de-al treilea apel, starea de sănătate a femeii s-a înrăutățit, iar șoferul a raportat situația gravă. Cu toate acestea, nici ambulanța, nici pompierii nu au ajuns la fața locului până la întreruperea conexiunii telefonice.

Tragedia a fost descoperită abia a doua zi, la ora 8:03, când salvatorii au ajuns în zonă și au găsit mașina acoperită de zăpadă și cei doi bătrâni decedați în interior.

Întârzierea intervenției a stârnit critici și nedumeriri în rândul opiniei publice, cu atât mai mult cu cât la doar 20 de kilometri distanță se afla o unitate militară a Armatei Naționale, echipată cu vehicule speciale pentru astfel de situații, dar care, inexplicabil, nu au fost mobilizate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri