20 aprilie 2024
EconomiePuține dar bune. Bacăul a înregistrat în decembrie doar 5 societăți străine,...

Puține dar bune. Bacăul a înregistrat în decembrie doar 5 societăți străine, dar capitalul reprezintă 80% din totalul regiunii

În luna decembrie 2023, județul Bacău a înregistrat în total 5 societăți comerciale cu participare străină, conform datelor furnizate de Registrul Comerțului. Această cifră reprezintă 0,89% din numărul total de societăți înregistrate pe întreg teritoriul țării, plasând județul Bacău pe locul 15 în ierarhia județelor din această perspectivă.

Potrivit statisticilor, pe primele poziții în ceea ce privește înmatriculările de societăți comerciale cu participare străină se află Municipiul București, cu un impresionant procent de 45,83%, urmat de județele Timiș (6,93%), Ilfov (6,57%) și Brașov (4,80%).

În regiunea de nord-est a țării, toate cele 6 județe însumează 5,51% din numărul total al societăților cu participare străină la capital. Județul Iași se distinge pe primul loc în această regiune, cu 21 de înmatriculări, reprezentând 67,74% din numărul total al regiunii de nord-est.Cu privire la valoarea capitalului social subscris de societățile înmatriculate în județul Bacău în aceeași perioadă, aceasta a fost de 118,1 mii lei (RON), reprezentând 83,17% din regiunea de nord-est și 1,16% din totalul național.

În acest context, Municipiul București domină în continuare topul, cu 49,96% din totalul capitalului social subscris, urmat de județele Sălaj (22,62%), Timiș (12,21%) și Vâlcea (4,90%).

Astfel, deși județul Bacău se situează în partea de jos a clasamentului național în ceea ce privește înmatriculările de societăți cu participare străină, acesta continuă să facă parte dintr-un peisaj economic diversificat și în evoluție, contribuind la dinamica sectorului privat al țării.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri