Mai multi tineri din comuna Magura, marcati de tragedia unei familii care a ramas fara casa in urma unui incendiu, s-au solidarizat si au sarit in ajutor. Nefericitul eveniment a avut loc la sfârsitul anului trecut, chiar inainte de sarbatorile de Craciun, in satul Sohodol.

Cei ramasi fara acoperis deasupra capului sunt din familia lui Vasile Grozavu, de 64 de ani. In gospodaria sa, distrusa in totalitate de focul devastator, locuiau patru persoane, intre care si o femeie insarcinata. Pe lânga locuinta, au ars si grajdul cu vaci si porci, dar si cotetele cu pasari. Cu alte cuvinte: toata agoniseala de o viata a proprietarului.

„Am batut din poarta in poarta”

PUBLICITATE

Imediat dupa tragicul eveniment, mai exact incepând cu 28 decembrie, câtiva tineri din comuna s-au constituit intr-un grup de ajutor si au apelat la membrii comunitatii solicitând ajutor pentru familia greu incercata.

„Am batut din poarta in poarta iar cetatenii s-au solidarizat cu noi. Ne-au dat haine, vesela, medicamente, alimente, fiecare a participat cu ce a putut.”
Bogdan Plesca, initiatorul actiunii

Tinerii din Magura au postat si pe facebook toata povestea, iar ecourile nu s-au lasat asteptate, tot mai multi oameni alaturându-se acestei cauze. „La inceput am fost cinci tineri, care ne-am unit sa-l ajutam pe nea Vasile, iar acum suntem peste 20 de persoane”, a completat Bogdan Plesca. In momentul de fata, Vasile Grozavu locuieste prin vecini. Unul dintre acestia, Mihai Stoleru, a spus ca are o parere foarte buna despre actiunea tinerilor si s-a oferit sa gazduiasca materialele strânse. Povestea a ajuns si la omul de afaceri Talal Hamad, care s-a deplasat la fata locului.

Talal Hamad

„Eu locuiesc in comuna Magura si am venit sa vedem in ce stare este casa si sa vedem cum putem sa-l ajutam pe domnul Grozavu. Aici este nevoie de materiale de constructii, vom aduce haine si incaltaminte. Acum ca am vazut cum stau treburile ma voi implica sa rezolvam problema.”
Talal Hamad

„Este foarte greu acum. Banii sunt putini, pensia e foarte mica, alte posibilitati nu am. Au venit tinerii din sat sa ma ajute. Cum pot si ei, dar materialele sunt foarte scumpe. Nu am ramas cu absolut nimic in urma incendiului. Am iesit din casa cu ce aveam pe mine”, ne-a povestit Vasile Grozavu, proprietarul gospodariei devastate de incendiu. Joi, 14 ianuarie, la ora 10.00, tinerii din Magura au solicitat ajutorul autoritatilor locale.

Impreuna cu primarul localitatii, Constantin Traistaru, care a facut o cerere pentru sprijinul familiei din Sohodol, au mers la Prefectura unde au fost primiti de prefectul judetului, Dorian Pocovnicu. Reprezentantul guvernului in teritoriu cunostea problema si i-a felicitat pe tineri pentru initiativa. Mai mult, a promis ca in cel mai scurt timp va rezolva problema prin trimiterea la Sohodol a unui container, modul locuibil. Tinerii din Magura promit insa ca vor fi alaturi de consateanul lor, pâna când se va ridica o noua casa.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ