Fondurile pentru drumurile de exploatare agricola au fost epuizate de la deschiderea sesiunii

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a deschis trei noi sesiuni anuale pentru depunerea de proiecte de finantare pe Submasurile 4.3A – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice – Infrastructura de acces AGRICOLA, 7.2 – Investitii în crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, 7.6 – Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Alocarile financiare pentru Submasura 7.2, componentele de infrastructura rutiera din zona montana si non-montana, aferenta sesiunii anuale 2016 si Submasura 4.3A au fost epuizate. Proiectele aferente acestor Submasuri au fost depuse online, pe pagina oficiala a Agentiei (afir.info) si urmeaza a fi evaluate la Centrul Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale 1 Nord-Est Iasi, de care apartine si judetul nostru.

„Pentru Submasura 7.2 – spune directorul Oficiului Judetean Bacau al AFIR, Andrei Seto -, de la deschiderea sesiunii din data de 25 mai 2016, ora 9,00, au fost depuse la nivel national 46 de proiecte în valoare de 45 de milioane de euro pentru infrastructura rutiera din zona montana si 107 proiecte, cu valoarea de 105,8 milioane de euro în celelalte zone. La nivelul judetului Bacau au fost depuse 11 proiecte în valoare de 10,6 milioane de euro.

Au depus proiecte comunele Dofteana, Ghimes-Faget, Oituz, Manastirea Casin, Motoseni, Caiuti, Beresti-Tazlau, Urechesti, Casin, Stefan cel Mare si Letea Veche.” Tot in judetul Bacau, pentru Submasura 4.3A au fost depuse 25 de proiecte, in valoare de 24,44 de milioane de euro. Un proiect în valoare de 999.929 de euro a fost depus din comuna Pincesti.

În sesiunea aferenta anului 2015, pentru Submasura 7.2 au fost depuse in judet 16 proiecte în valoare de 15,6 milioane de euro, pentru Submasura 7.6 au fost depuse 6 proiecte în valoare totala de 1,8 milioane de euro, iar pentru Submasura 4.3 au fost depuse 2 proiecte, în valoare totala de 2 milioane de euro. Conform rapoartelor de selectie publicate, pentru Submasura 7.2 au fost selectate 7 proiecte în valoare de 5,2 milioane de euro, iar pentru Submasurile 7.6 si 4.3 toate proiectele depuse au fost selectate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ