“Pupat Piața Independenței!”

  Prima ședință de Consiliu Local a lunii aprilie s-a desfășurat într-o atmosfera mult prea calmă, consilierii băcăuani fiind deciși, probabil, să pună în practică ideile despre iubirea creștinească, atât de vehiculate în aceste zile. Sau, poate, prea mult drob și miel să fi potolit spiritul războinic al consilierilor, mai ales că rândurile acestora au fost destul de rărite, fiecare partid reprezentat în Legislativul local înregistrând pierderi.

  La calmul situației a contribuit și retragerea proiectului referitor la chioșcurile din Parcul Cancicov, primarul Cosmin Necula anunțând că acesta va fi repus în discuție numai după ce aleșii băcăuanilor vor fi scoși la o plimbare prin parc pentru a li se arată la fața locului ceea ce se intenționează să se facă.

  Au fost aprobate mai multe asocieri cu diferite organizații din Bacău pentru derularea unor proiecte comune: proiectului ”Devino voluntar de notă 10″, cu Fundația ”Sfântul Ioan Bosco”, ”Campionatul Național de Kick Boxing Low Kick și Cupa României”, cu Asociația Club Sportiv KO GYM dar și spectacole ce vor avea loc la Teatrul de Vară ”Radu Beligan” și la Teatrul Municipal Bacovia împreună cu Asociația Ingenious Drama, Asociația Valoare Plus, Colegiul Național de Artă ”George Apostu” Bacău, Asociația ”Haka Club”, Asociația ”Centrul Daniel”, Asociația Clubul Artis Daio și Ansamblul Folcloric ”Busuiocul”.

  Un alt proiect de asociere se referă la colaborarea cu societatea Salbac SA, pentru repararea străzii Brandușei. Această stradă e singură cale de acces prin care se face aprovizionarea Salbac SAși pe care se desfășoară tot traficul societății Agricola Internațional. Salbac s-a angajat să construiască și să amenajeze strada Brandusei și apoi să o predea municipalității.

  “Este o inițiativa lăudabilă. Vrem să mulțumim acestei societăți din municipiul Bacău care ajută orașul nu numai cu locuri de muncă dar și cu lucrări edilitare”, a spus primarul Necula.

  Propus încă o dată pentru discuții, noul Regulament de Organizare și Funcționare al Consiliului Local a fost respins, primind doar 10 voturi «pentru» față de 12 necesare.

  Alte articole