Interviu cu Giani Florian, antrenorul echipei de fotbal Aerostar Bacau.

-Ce rezultate ati avut in ultimelele meciuri de pregatire?

-In ultimele jocuri de pregatire pe care le-am abordat, am urmarit cristalizalizarea si consolidarea unui prim „11” tinând cont de folosirea celor trei juniori, asa cum prevede regulamentul. Daca ar fi sa ne raportam dupa ultimul meci, am jucat impotriva echipei „Biruinta” Letea Veche, echipa de liga a IV-a, joc in care nu ne-a interesat rezultatul ci relatiile de joc. Aceasta partida am castigat-o cu 3-0.
-Care sunt jucatorii nascuti in ’96 sau mai mici pe care ii veti utiliza, mai ales in prima etapa, tinând cont ca Belecciu este suspendat pentru acest prim joc?

PUBLICITATE

-Ii mai avem pe Bogdan Ardei, Cezar Strat, Raducu Honea, Razvan Ghindea, Sergiu Hancu si mai avem vreo doua variante, jucatori pe care inca nu i-am legitimat dar pe care speram sa-i inregimentam acum, pe ultima suta de metri.

-Ce obiectiv aveti pentru noua editie de campionat ce va debuta la finele acestei saptamâni?

-Daca ar fi sa ne raportam la locul pe care l-am ocupat la terminarea campionatului precedent, locul IV, ne dorim o clasare mai sus, undeva pe locurile I-IV. Dar suntem realisti, suntem concentrati si ambitiosi, ca sa ramanem tot la fel. Nu este usor, am spus-o si am sa o repet, va fi un campionat atipic pentru Liga a III-a in noul sezon pentru ca prevederile noului regulament, sa jucam cu trei juniori pe durata a celor 90 de minute, cred ca va pune probleme multor echipe.

-Care credeti ca sunt favoritele la promovare?

-Daca ne uitam in programul Ligii a III-a seria I, grupa noastra, eu vad o contracandidata serioasa echipa Sepsi Sf. Gheorge si nu in ultimul rând Miroslava, care s-a batut la promovare cu Pojorata (echipa promovata in esalonul secund). Si-au mai anuntat intentia de promovare si Metalosport Galati, echipa antrenata de Viorel Tanase. Si cred ca ar mai fi echipe care au astfel de aspiratii, si cand spun asta ma gandesc la cei de la Roman, cei de la Târgu Neamt si chiar echipa din Râmnicu Sarat.

-Debutati in noua editie la Dorohoi, impotriva unei nou-promovate. Cum vedeti acest prim meci?

-Cred ca va fi un meci disputat, tinând cont ca intotdeauna ambitiile nou-promovatelor au adus mai multa emulatie in tribune, mai multa dorinta, ambitie, atitudine. Noi tratam jocul foarte serios. Cred ca ne putem impune daca ne respectam adversarul si nimic mai mult. Va trebui sa ne facem treaba foarte bine, sa ne organizam din toate punctele de vedere. Nu va fi un meci usor.

-Care este principalul avantaj al Aerostarului in campionat, fara sa luam in considerare stabilitatea financiara?

-Cred ca principalul nostru atu ar fi omogenitatea, pentru ca, in linii mari, noi ne-am pastrat lotul de jucatori, un lucru de care noi ar trebui sa profitam, in ciuda faptului ca trebuie sa jucam cu cei trei juniori. Conteaza foarte mult si startul in noua editie de campionat, fiind foarte important acest prim joc din prima etapa.

-Puteti sa ne spuneti primul „11” cu care veti aborda primul meci?

-Inca nu sunt hotarat asupra primului „11”, mai avem câteva zile la dispozitie in care sa definitivam aceasta prima formula de joc, pentru ca avem acesti juniori care pot evolua pe mai multe posturi. Avem programat un joc scoala pentru azi sau mâine, in urma caruia vom stabili formula de start. Noi stim ca vom sustine meciul de la Dorohoi sâmbata, 29 august, de la ora 18.00. Daca va fi o schimbare vom fi si noi instiintati.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Bafta multa “Aerostar” !
    Bafta multa si noroc Giani Florian ! Unul dintre putinii antrenori, din judetul Bc, care dovedeste ca are calitati de a ajunge un antrenor adevarat. In tot ce face nu face la pacaleala. Se respecta, isi respecta meseria, respecta jucatorii (indiferent de varsta), respecta colaboratorii si respecta adversarul.
    PS. Nu sunt bacauan iar cu Giani am fost adversar, in mai multe ipostaze.
    Cat priveste regulamentul acesta se repeta. Ex. In editia 1985-’86 se juca (obligatoriu) cu trei jucatori sub 21 de ani si cu un junior (sub 18 ani) in teren pe toata durata meciului. Juniorul il inlocuiai tot cu un junior si numai daca acesta se accidenta puteai sa-l inlocuiesti cu un jucator senior. Deci, istoria se repeta !!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ