Intr-o atmosfera festiva, cu un ceremonial de la care nu a lipsit o parada a invingatorilor si a sportivilor participanti, la Onesti s-a incheiat Etapa finala a Campionatului de Unifight al Ministerului de Interne. La aceasta festivitate au participat alaturi de autoritatile locale si reprezentanti ai Ministerului de Interne. Odata cu premierea celor care s-au clasat pe primele trei locuri au fost premiati si onestenii Mihai Gosav (care s-a implicat mult in organizarea acestui eveniment), Silviu Geandra (ce a evoluat la probele sportive) si Doru Bucataru –ei activând in structurile Ministerului de Interne.

“Sufletul” acestei intreceri, care a trait si bucuria organizarii unei asemenea competitii in orasul sau natal a fost agentul sef principal de politie Mihai Gosav, ce ne-a declarat la finalul intrecerilor: ”Aceasta este cea de-a IX a editie a Campionatului de Unifight, un sport care provine din Rusia si care se preteaza foarte bine pentru sportivii Ministerului de Interne. In anii 2013 si 2014 aceasta competitie a avut loc la Bacau iar acum este pentru prima data când municipiul Onesti a fost gazda. Aceasta deoarece publicul onestean este avid pentru sporturile de contact, aici fiind si multi sportivi de performanta. A fost o competitie de mare nivel la care au participat in jur de 100 de agenti din toate structurile Ministerului de Interne (Politie, Jandarmerie, Politia de Frontiera, de la Inspectoratele Judetene pentru Situatii de Urgenta)”.

Onesteanul Mihai Gosav, care se mândreste cu performanta de a fi primul sportiv român ce a reusit sa obtina medalii sase ani consecutiv la intrecerile mondiale si europene, ne-a declarat ca “ Unifight-ul este un sport foarte dur, de full – contact, ce a fost initiat de un fost campion olimpic de judo, Serghei Novikov. România are o echipa puternica la Ministerul de Interne pentru acest sport, recent aceasta clasându-se pe locul VII la o mare intrecere sportiva ce s-a desfasurat la Moscova”. Mentionam ca in palmaresul onesteanului Mihai Gosav se afla titlul de vicecampion mondial obtinut in 2010, medalii de bronz pe care le-a cucerit la competitiile mondiale din 2008 (la Kaliningrad), 2009 (la Praga), 2011 (la Medin- in Federatia Rusa), 2012 (la Moscova) si in 2013 la Odessa, in Ucraina. El a fost medaliat cu bronz in anul 2012 la Campionatele Mondiale de Judo (pentru veterani), care au avut loc la Miami, in SUA.

“Surpriza” intrecerilor Campionatului de Unifight a Ministerului de Interne de la Onesti a fost data de prezenta, in calitate de comisar sef al Biroului Actiuni Sportive a acestui minister a lui Marius Cata- Chitiga, component al echipei României de volei masculin care in anul 1980 a cucerit medalia de bronz la Olimpiada de la Moscova. “La Onesti am gasit foarte multa intelegere si disponibilitate pentru organizarea acestui campionat, care vine in sprijinul luptatorilor nostri, a pregatirii cadrelor. Acesta este un sport de lupta, care iI ajuta in activitate ‘pe cei mai putin vazuti sau nevazuti’, ce au grija de ordinea publica si de linistea noastra”, ne-a declarat Marius Cata – Chitiga (in foto primul din stânga), ce este “o legenda” a voleiului românesc, a anilor 1970 – 1990 .

Despre acest fapt el a mentionat:”Am avut antrenori deosebiti, care au creat ‘o echipa de aur’ a voleiului masculin, clasata pe locul 3 la Olimpiada de la Moscova. Imi amintesc ca atunci am invins intâi Brazilia, meci care ne-a eliberat de ‘energia negativa’ si am câstigat in fata Poloniei, in lupta pentru locurile 3 – 4”.

Alte articole