* municipiul Bacau va fi, de la anul, partener oficial al organizarii taberei

Cei 11 copii insulino-dependenti care au venit in traditionala Tabara de diabet organizata de Lions Club Moldova Bacau si-au luat ramas bun de la aceasta. Evenimentul a fost marcat printr-o reuniune la care au participat, alaturi de membrii familiilor copiilor, de membri ai Lions Club Moldova si de invitatii lor, si presedintele Consiliului Judetean, Sorin Brasoveanu, primarul Bacaului, Cosmin Necula, dar si past-guvernatorul Districtului 124 România al Lions Clubs International, Ionel Lupu, membru al Lions Club Moldova.

Spatiile generoase ale Centrului International de Cultura si Arta „G. Apostu” din Bacau, care au gazduit ca in fiecare an Tabara de diabet, au fost din nou, pentru zece zile, mai animate. Copiii din tabara si voluntarii de lânga ei au derulat un program educativ, dar si recreativ specific, parca mai organizat ca oricând, la care medicul specialist Roxana Dinu, asistenta Lidia Gâtleanu si psihologul Ovidiu Balean, directorul taberei, au vegheat zi si noapte.

„Am incercat – a spus presedintele in exercitiu al Lions Club Moldova, avocatul Gabriel Crismaru – ca in afara de distractie si de vacanta, sa le aratam copiilor ce inseamna problema lor, cum pot fi ajutati, cum pot depasi anumite momente. Speram ca ceea ce au invatat va fi dus mai departe cu ajutorul familiilor. Am stat zece zile alaturi de ei, am vazut programul, i-am ajutat sa se integreze, le-am organizat tot felul de activitati (excursii, filme, bazin de inot etc.). Si am beneficiat si de sprijinul important al unor sponsori generosi.”

PUBLICITATE

Actorul Geo Popa, directorul Centrului International de Cultura si Arta „G. Apostu” si presedinte fondator al miscarii lionistice bacauane si al Lions Club Moldova, le-a demonstrat si el copiilor, in maniera artistica proprie bine-cunoscuta, povestea culorii „albastru” care apare si pe insemnele miscarii lionistice, dar si pe alte insemne ca drapelul national sau european, si care, in esenta, inseamna speranta si libertate.

Exemplul solidaritatii

Nici presedintele Consiliului Judetean, Sorin Brasoveanu, past-president al Lions Club Moldova, nu a putut ocoli ideea de speranta care trebuie sadita in sufletele tuturor, dar nici pe aceea de solidartitate in spiritul devizei miscarii lionistice „We serve” (Noi servim). „Organizarea Taberei de diabet – a spus Sorin Brasoveanu – a fost pentru noi toti cei care am sustinut functia de presedinte al clubului primul examen de capacitate. Am invatat unii de la altii. De altfel, toti participantii de astazi la eveniment au venit pentru a-si ajuta semenii. Si eu am invatat, de la copiii din tabara, ce inseamna efortul de vointa pentru a trai cumpatat. Organizarea taberei nu sta in puterea unui singur om, ci a efortului mai multor oameni si organizatii sau firme, iar in acest an au venit multi alaturi de noi. Si am avut chiar si voluntari. Si noi, ca administratie, lucram in folosul comunitatii si vrem si noi sa adunam cât mai multi oameni care sa gândeasca pozitiv, constructiv.”

Primarul promite sprijin oficial municipal

O idee cu adevarat constructiva a venit chiar de la primarul Cosmin Necula. „Ati onorat municipiul Bacau prin organizarea acestei tabere, care este un exemplu pentru intreaga comunitate – a spus primarul. Trebuie si noi sa invatam din ceea ce faceti dumneavoastra, din solidaritatea pe care o aratati, din parteneriatul pe care il sustineti.

La anul, imi doresc ca municipiul Bacau sa fie un partener oficial al dumneavostra, numarul de copii veniti in tabara sa fie mult mai mare. Iar copiii de aici trebuie sa aiba intotdeauna speranta, sa creada mereu in visele lor, in culoarea albastru, asa cum a pledat actorul Geo Popa. Mai cred ca deviza miscarii lionistice trebuie sa fie si deviza municipiului Bacau si a administratiei publice. Pentru ca noi va servim.”

„Clubul nostru, care implineste, in acest an 25 de ani, de mai bine de 23 de ani a decis, conform devizei miscarii lionistice internationale, sa ajute persoanele aflate in nevoi. Acum a fost vorba de copiii insulino-dependenti. Scopul taberei din acest an a fost sa demonstram ca acesti copii sunt la fel ca ceilalti, ca nu au anumite restrictii, ci doar trebuie sa aiba un mod de viata mai organizat, mai planificat. Astfel ei vor reusi sa se bucure de tot ceea ce se bucura si ceilalti copii.”
Gabriel Crismaru, presedintele in exercitiu al Lions Club Moldova

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ