2 martie 2024
ActualitateProtestul sindicatului din APM Bacău

Protestul sindicatului din APM Bacău

Astăzi, 8 decembrie, începând cu ora 10, sindicatul salariaților din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Bacău a declanșat un protest spontan prin încetarea activității instituției. Motivele care stau la baza acestei decizii radicale sunt multiple și reflectă îngrijorările profunde ale angajaților în fața unor probleme critice din domeniul protecției mediului.

Unul dintre motivele principale ale protestului îl constituie lipsa de transparență și consultare din partea conducerii Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor în procesul de reorganizare.

Salariații APM Bacău susțin că aceasta reprezintă o obligație impusă de prevederile Legii 286/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung. Prin acțiunea lor, aceștia doresc să atragă atenția asupra importanței transparenței în luarea deciziilor ce afectează structurile care se ocupă de protecția mediului.Un alt punct critic adus în discuție este finanțarea necorespunzătoare a activității desfășurate de agențiile de mediu. Salariații APM Bacău avertizează asupra implicațiilor directe ale acestei situații, evidențiind faptul că aceasta poate duce la declanșarea unor situații de infringement în mai multe domenii ale mediului. Protestul lor devine astfel o voce pentru mediul înconjurător și o chemare la responsabilitate în gestionarea resurselor financiare destinate protecției mediului.

În cadrul protestului, angajații APM Bacău subliniază și nivelul scăzut de salarizare raportat la alți salariați din domeniul mediului. Această discrepanță salarială este considerată inechitabilă și neadecvată importanței și complexității muncii desfășurate în cadrul agențiilor de mediu.

Prin această acțiune, sindicatul salariaților din cadrul APM Bacău își propune să atragă atenția factorilor de decizie cu privire la amenințările pe care lipsa transparenței în procesul de reorganizare le poate avea asupra funcționării eficiente a activității de protecție a mediului. Ei solicită găsirea unei soluții corecte care să asigure drepturile și bunăstarea tuturor angajaților din instituțiile subordonate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri