Zvon de greva spontana la scoala din Letea Veche, ieri dimineata. Imediat am fost acolo. La o prima vedere, lucrurile pareau sa fie normale, copiii si profesorii fiind la ore. Am solicitat o intrevedere cu directorul unitatii de invatamânt, dar acesta era la discutii cu primarul din localitate pe probleme care priveau chiar… situatia scolii. Asadar, zvonul se confirma. Iar discutiile au aparut tocmai pe fondul unor nemultumiri legate de faptul ca este frig in scoala, cadrele didactice solicitând conducerii unitatii de invatamânt rezolvarea acestei situatii.

Prof. Lucian Gora, directorul Scolii Gimnaziale Letea Veche, ne-a declarat: „Nu a fost nicio greva. Situatia cu incalzirea este intr-adevar o problema reala, dar legata oarecum de conditiile naturale. Gerul a fost foarte puternic in aceste zile si faptul ca de vineri si pâna luni dimineata centrala nu a functionat, s-a racit in scoala. Intotdeauna lunea este un pic mai rece. Au fost niste discutii cu colegii profesori cum sa facem sa rezolvam aceasta problema. Chiar l-am chemat si pe domnul primar si am discutat pe marginea acestui subiect. Am vorbit sa nu mai oprim centrala in perioadele reci in weekend si s-a mai pus problema inlocuirii centralei, care este pe lemne si are o vechime de 15 ani.”

Primaria ia atitudine

Problemele din scoala sunt cunoscute si de edilul comunei, care, in urma intrevederii cu directorul institutiei, a decis sa mai aloce ceva bani pentru alte investitii. „Cunosc situatia iar pentru moment nu putem decât sa prelungim programul de functionare al centralelor atunci când vremea o impune. Centralele actuale ale scolii sunt depasite, sunt pe lemne, desi nu se pune problema ca nu avem lemne. In situatia actuala, mai ales ca avem si program de after-school, se impune achizitionarea a doua centrale noi, iar acest lucru va fi prevazut in bugetul pe 2016”, a promis Petru Dochiei, primarul din Letea Veche.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

20 COMENTARII

 1. Directorul e un mincinos, profesorii sunt niste eroi ca isi pot face datoria in conditiile date !!! Astazi copii erau lipiti de radiatoare IMBRACATI !!! Schimbati conducerea scolii sau infiintati asociatie si puneti un manager pentru ca actualul director este o carpa fara personalitate si nu are nici cea mai mica initiativa !!!
  Se lauda la fiecare serbare ca sunt copii fruntasi din comuna care absolva la licee fruntase din Bacau dar uita ca nu are nici un merit ! RUSINE !!!

 2. Dar gazele naturale lipsesc in Letea Veche, desi au aprobare in acest sens…de ce oare? Parca ar fi la periferia judetului si nu la 5 km deoras.La fel : RUSINE

 3. Astazi a fost caldura in scoala !!!
  A trebuit putin scandal ca sa fie trasi de urechi responsabilii si sa isi faca datoria cei care sunt si platiti sa si-o faca…
  Azi nu au mai fost centralele vechi, nu au mai fost alte probleme…inseamna ca se pastreaza lemnele pentru altceva sau altcineva in loc sa fie caldura la copii !!!

 4. George se pare ca e numele de “scena” al persoanei care tot face comentarii. In realitate, parerile sunt ale unui cadru didactic, care nici macar nu vrea sa-si decline identitatea, daca are pretentia ca poate fi lider de opinie. La Scoala Letea Veche se “trag sfori” , domnilor!. chiar daca au mai fost probleme cu caldura, recunoastem, nu trebuia sa ajungem pana acolo incat sa “terfelim” imaginea domnului Director, numai pentru ca sunt interesati unii sa-i ia locul. Puncte vulnerabile se pot gasi in orice unitate de invatamant daca vrei sa cauti “nod in papura”. Scoala tocmai a trecut prin doua evaluari, a primit calificative onorabile si vreau sa subliniez faptul ca acest lucru s-a datorat si modului in care a fost menegeriata institutia in acele momente. Se incearca ” o lovitura de stat” daca-mi permiteti extrapolarea si gluma puerila si imi pare rau ca sunt manipulati si acei colegi pentru care aveam o alta parere. In concluzie, se putea rezolva situatia fara jigniri, tensiuni in relatiile interpersonale si “reclama” la ziar sau televiziune.
  Un intelept spunea” schimbarea pe care vrei sa o vezi la altii, sa inceapa cu tine! “

 5. ASA este ”george” are dreptate.. Sunt fosta eleva in acea scoala in urma cu 5 ani am terminat la letra veche. Nici pe atunci nu se facea caldura …central nu era ASA veche acum 5 ani cum e acum..atunci de ce nu era cald in clasa … Ce sa mai zicem de curatenie..doamnele de serviciu Augustina si Mariana nu aveau timp de ASA ceva ele trebuia sa stea in cancelarie sa faca cafeaua profesorilor si sa mai asculte Putin barfele scolii.. Urat domnule director ca nu va schimbati atitudinea..daca ar to doamna ciudin sau doamna anghel marina director ar fi altceva in scoala AIA…ele mereu au fost implicate in situatia scolii..drept dovada au cele mai frumoase clase din toate aranjate curate stiu sa educe copii.. Degeaba se spunr despre doamna ciudin ca e rea si etc dar se vad rezultatele elevilor care sunt instruite de ea..jos domnule gora care in frunte cu varul sau seba bogdan tin copii in frig si nu FAC caldura..ce FAC cu ele le ia domnule seba la El acasa..sau I face caldura lu doamna postarita care e sotia lui

 6. Discuțiile divaghează, se caută țapi ispășitori, se răscolesc orgolii. Certitudinea este una singură: copiii din școală noastră au tremurat de frig toată luna ianuarie. Alături de ei și noi, profesorii. Discuțiile asupra căldurii sunt derulate în fiecare iarnă, când gerul intră în oase și temperaturile, zile în șir, ajung la 11-12°C și nu depășesc 15 °C. Ce e interesant e că nu se mai discută de copii, ci de scaune, poziții, preferați… E penibil. Avem o comună cu un potențial fantastic la capitolul copii deștepți si nu îi atragem doar prin munca noastră, ci și prin condițiile umane, normale pe care părinții și le doresc pentru copiii lor. Migrația copiilor cred ca se datorează condițiilor fizice a claselor și nu modului în care noi ne facem datoria. Devine rușinos modul în care o problemă atât de importantă este văzută ca un moment prielnic de a dezgropa morții. Îmi laud toți colegii pentru că muncesc cu pasiune pentru fiecare copil curat sau murdar, inteligent sau nu, cuminte sau obraznic și închid ochii la alte neajunsuri care ar potența rezultatele noastre. Așadar, îmi doresc iarna viitoare căldură pentru toți elevii, pentru cei trei copii ai mei care sunt educați în această școală, pentru mine și normal pentru colegii mei.

 7. bravo doamna profesor . in letea veche e o gasca imensa de idioti la conducere – e de vina iarna ca e frig in scoala si nu imbecilii de la conducere . e de vina ploaia si ninsoarea ca inmoaie noroiul si nu faptul ca nu e asfalt . e de vina e-on-ul ca nu da curent si nu cei care tineau strazile in bezna .

 8. Și nu de comună este vorba, repet, ci de copii, de copii modelați de educatoare, de învățători și de profesori. Suntem o echipă foarte pregătită și eu, personal, nu accept să fie târât prin noroi numele de ,, cadru didactic” doar pentru că e ușor a batjocori. Demonstrați solidaritate aducând soluții, venind la ședințele cu părinții (la ultima ședință am avut un singur părinte), discutând deschis, participând, ca și părinții din oraș, la dezvoltarea copiilor voștri!

 9. Pe dna Taranu care-si tot da cu parerea, incercand sa arate ce cadru didactic minunat este, mi se pare ca o cunosc si ca preda chiar Limba si literatura romana la Scoala Letea Veche. Imi pare rau, dar faceti greseli impardonabile, domnita! Citez din dstra, un “clasic” in viata:” Migrația copiilor cred ca se datorează condițiilor fizice a claselor și nu modului în care noi ne facem datoria”. GRESIT. CORECT: “Migratia copiilor cred ca este cauzata(deoarece este un lucru negativ care se intampla). Conditiile fizice ALE claselor,( mama lui de articol !) pentru care nu faceti acordul cum trebuie. Daca nu ar fi tragic, ar fi comic ! La ce grad ati ajuns, doamna,Taranu? Mai aveti de invatat…, poate sunteti perfecta pentru “conditiile fizice a claselor” in care predati!

 10. Articolul meu genitival e mai încăpățânat ca gerul, domnule binevoitor. E o greșeală foarte mare, trebuie să recunosc, dar dacă iau la bani mărunți și cuvintele scrise de dumneavoastră vă pot trimite să aprofundați: scrierea cu majusculă (limba și literatura română), abrevierea pronumelor personale de politețe (d-voastră), scrierea substantivelor în cazul vocativ ( doamna Țăranu) și verbele impersonale.

 11. Doamne cât scandal ,oameni buni nu mai jigniţi cadrele didactice si nici pe domnul director la urma urmei ce vina are dansul doar nu o fi sa scoata bani din buzunar sa ia o alta centrala sa o inlocuiasca pe cea veche de 20 de ani ,asta este treaba primariei care are de unde sa aloce bani pt orice altceva dar nu si pentru o centrala noua la scoala sa fim seriosi e datoria domnului primar sa facă din aceasta comuna una exemplu nu va mai plangeti atat de aceasta scoala sunt scoli mult mai rele cu conditii ingrozitoare si nimeni nu se mai plange sunt scoli in oras cum ar fi scoala nr 4 care risca sa fie inchisa din cauza faptului ca nu mai dispune de elevi intrucat conducerea a fost mereu schimbata la fel si profesorii care predau la acea scoala erau mereu altii noi dintro scoala in care erau elevi pe 3 schimburi cand am inceput eu sa invat acolo a ajuns o scoala cu foarte multe sali libere cu clase a cate 10-15 elevi pe clasa si numai câte o clasa din fiecare ,1-8 . Asa ca nu aven dece comenta de aceasta scoala a carui problema este o centrala veche de 20 de ani si bine inteles ca nu va functiona vesnic ,o problema pe care domnul primar chiar poate sa o rezolve pana in toamna acestui an daca chiar doreste si i il intereseaza cu adevărat soarta copiilor celor ce lau votat. Respect cadrelor didactice de la scoala letea veche

 12. Cum să nu se ajungă la scandal, dacă imediat după articolul apărut aici și cel de le esttv, pe un geam al clasei a IV-a și pe clanța ușii de la intrarea elevilor CINEVA a întins excremente!!!!!!! Nu e strigător la cer??! Și nu e întâmplător… În clasa mea, un raft de cărți a fost răsturnat pe jos… Ce coincidențe!… Lipsă de respect! Cine ia măsuri? Nimeni. Se trece totul cu vederea până se liniștesc treburile.

 13. Simtindu-ma legata de comuna unde m-am nascut, unde m-am format ca om, saptamanal dau cautare pe Google sa vad ce se mai intampla in Letea Veche! Gasind acest articol m-am revoltat, pentru ca nu pot intelege de ce copiii au ajuns sa sufere din cauza orgoliilor si doritorilor de functii! Domnule profesor Lucian, este inadmisibil sa nu va ganditi la elevi! Nu exista scuze ca sunt centralele vechi! Omul godpodar isi face vara sanie! Daca ati fi fost un bun manager ati fi propus consiliului de administratie sau primariei inlocuirea centralei asta vara! Nu puteti spune ca lunea este frig in clase sau ca anul acesta este singular in ceea ce priveste frigul din clase! Vorbind cu elevi actuali sau fosti ai acestei scoli am inteles ca problema este veche. Am auzit ca nici hartie igienica nu exista la toalete, ca si curatenia lasa de dorit( lucru care nu ma mira, avand in vedere ca noi eram cei care frecam parchetul, aveam carpele noastre,aduse de acasa, noi stateam in mirosul de petroxin si dadeam luciul, cand existau femei de servici care aveau aceste lucruri pe fisa postului!)
  Singura perioada in scoala generala din Letea Veche in care totul a fost MINUNAT a fost cand a fost evaluata scoala pentru nu stiu ce distinctie. Nu vi se pare strigator la cer? Caldura intr-o institutie de invatamant nu trebuie sa fie un lux, este o normalitate! Va rog frumos, daca nu faceti fata indatoririlor din fisa postului, lasati locul cuiva care va asigura conditii normale copiilor in scoala! Degeaba sunt cadre didactice care isi fac meseria din pasiune si din dorinta de a modela OAMENI, daca in conditiile acestea majoritate parintilor isi muta copiii la scolile din Bacau! Este o reactie normala! Observ, atat in vizitele la parinti, cat si pe platformele de social-media, pe profilele celor din Letea Veche ca sunt copii, deci scoala ar putea chiar sa se dezvolte, sa isi mareasca numarul de clase, sa se aranjeze curtea aia frumos, gardul ala, care este de pe vremea comunismului, sa vezi ca infloreste scoala aia! Sa vedem evolutie! Ca, daca nu ma insel, asta ne dorim toti. Totul arata ca atunci cand am terminat eu scoala! Si asta a fost acum ceva ani! Dumneavoastra nu erati director in acea perioada! Ah, imi cer scuze, acum scoala are termopane!
  Haideti sa lasam fotoliile, de care ne tinem cu dintii, si sa facem loc unor persoane care chiar isi doresc sa faca ceva pentru copiii aceste comune!

  Amintea cineva mai sus ca sunt scoli care au conditii mai vitrege de viata, ca sa nu se mai planga elevii si cadrele didactice! Pai, cum sa va spun, sunt scoli unde au conditii extraordinare elevii in scoli! Unde exosta o biblioteca imensa, unde au activitati extrascolare, unde materialele didactice sunt din belsug si nu lucrate de cadrele didactice sau cumparate din remuneratie! Nu ne intereseaza ce se intampla in alte localitati! Ne intereseaza ce se intampla in comna noastra!
  P.S. Pentru ca imi amintesc foarte bine cum ajungeati la ore, mereu fix cu 10 minute inainte de a se termina ora, ma intreb, acum, ca sunteti directorul scolii mai ajungeti la ore chiar si acele 10minute? Stiti ca in generala uram fizica iar in liceu am ajuns sa iubesc aceasta materie? Pentru ca mi-a fost explicata! De chimie, nu pot spune nici acum ca o iubesc! Si in liceu am avut parte de un dascal care ne povestea de vizitele ei pe la Durau, lucru care nu avea nici in clin nici in maneca cu tabelul lui Mendeleev.
  Deci, ca si cadru didactic de la mine aveti un 4 iar ca manager tot 4! Ati ramas coregent, domnule profesor!

LĂSAȚI UN MESAJ