În urma articolului “Și-a filmat cumnata minoră în baie” din data de 17.07.2015 apărut în Cotidianul “Deșteptarea”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău s-a autosesizat.

Specialiştii Biroului de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii au demarat o anchetă cu privire la situaţia minorei B.S., în vârstă de 14 ani, cu domiciliul în municipiul Moineşti, jud. Bacău.

În conformitate cu prevederile Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului republicata în 2014, au fost sesizate și autoritățile publice locale pentru identificarea familiei în cauză, eventual cu sprijinul organelor de poliţie, şi întocmirea anchetei sociale din care să reiasă care sunt condiţiile şi mediul în care este crescută şi educată minora B.S. și sistemul relaţional din această familie.

De asemenea, Direcției de Asistență Socială a Municipiului Moinesti i s-a solicitat oferirea de servicii primare familiei şi copilului în conformitate cu Art. 5 (3) din actul normativ mai sus menţionat şi obținerea de declaraţii scrise ale reprezentanților legali ai minorei din care să reiasă opinia acestora cu privire la oportunitatea includerii minorei într-un program de consiliere în cadrul Biroului de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii din cadrul DGASPC Bacău.

Cazul va rămâne în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău și va fi monitorizat de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Moinești pentru identificarea și aplicarea celor mai eficiente metode și mijloace de intervenție pentru depășirea situației de risc în care se află minora.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ