In ultimele luni, instructorii auto s-au zbatut din nou ca proba teoretica din cadrul examenului de permis auto sa fie valabila un an de zile si sa nu se mai repete la fiecare esec al candidatului la proba de oras. Ministerul Afacerilor Interne a lansat in dezbatere publica un proiect in care se stipula ca proba teoretica sa fie reluata de câte ori va fi nevoie in termenul de un an, cât sunt valabile cursurile de pregatire teoretica si practica urmate la o scoala de soferi, daca a sustinut in prealabil proba teoretica.

Forma finala nu mai cuprinde acest lucru ceea ce inseamna ca sala se va sustine ca si pâna acum. „Noi suntem intr-o disputa puternica cu ei de ani de zile. Am discutat si chiar am primit scris de la Minister ca asa va fi.

Am vazut si noi ca nu au mai adoptat acea propunere. Nu se urmareste decât eliminarea instructorilor auto profesionisti de pe piata si sa ramâna cine trebuie”, a spus Petrica Bordeianu, presedintele Federatiei Nationale a Formatorilor Auto din România.

PUBLICITATE

O noutate adusa de Ordinul 82/2013 este ca sustinerea probei teoretice sa aibe loc in ziua in care sunt inregistrati in baza de date, mai exact in ziua in care merg la Serviciul de Permise pentru a-si inregistra dosarul.

Mopedistii se pregatesc de examen

In sfârsit s-a stabilit si cum se va sustine examenul de traseu pentru obtinerea permisului AM , pentru mopede, obligatoriu de la 19 ianuarie anul acesta. Proba se va sustine doar in poligon, nu si in oras, fara sa mai fie nevoie ca instructorul sa urce alaturi de cursant pe moped, cum era stipulat initial. Potrivit respectivului ordin, proba din poligon este promovata de cei care parcurg traseul in cel mult 2 minute si nu au cumulat mai mult de 15 puncte de penalizare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ