Agenții de la Serviciul Disciplina în Construcții, Inspecție Comercială și Protecția Mediului, din cadrul Poliției Locale Bacău, au derulat, timp de două luni, o campanie de identificare a terenurilor neîngrijite și a clădirilor aflate în stare avansată de degradare, cu fațade nereparate, de pe raza municipiului Bacău.

„În urma activităților înterprinse, au fost identificați și somați 35 de proprietari de terenuri și clădiri în vederea îndeplinirii măsurilor ce sunt încadrate în prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 368/2016 privind aprobarea Regulamentului de stabilire a condițiilor de majorare a impozitului pe clădirile și terenurile neîngrijite de pe raza municipiului Bacău”, spune Oana Cojocaru, purtător de cuvânt la Poliția Locală Bacău.

Dacă somațiile pentru salubrizarea terenurilor și clădirilor lăsate în paragină vor fi ignorate, polițiștii locali vor transmite către Primăria Municipiului Bacău propunerea pentru majorarea impozitului acestora pentru anul 2019. Majorarea se poate face cu până la 500%.

Alte articole