In cadrul Sectiei de Pediatrie s-au amenajat locuri de joaca pentru copiii internati

Asociatia Trust Orfelinat Ungureni a derulat, in perioada iulie-noiembrie anul curent, proiectul „Jocul este vital în recuperarea sanatatii copilului”, cu sprijin financiar de la Consiliului Judetean Bacau, prin Legea 350/2005.

„Beneficiarii directi ai programului sunt copiii internati în toate Sectiile de Pediatrie ale Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, cei veniti la consultatii în Ambulatoriul de Specialitate si parintii acestora”, a declarat Geanina Macovei, manager de proiect. Pentru micutii care ajung in Sectia de Recuperare Nutritionala Pediatrica a fost instalat un sistem de sonorizare pentru a putea asculta cântece, muzica clasica si povesti, iar in sectorul D a fost amenajat un loc de joaca cu tobogan, casuta de activitati, balansoar, masuta, scaunele si jocuri de constructie.

Pentru Sectia de Chirurgie Ortopedie Pediatrica au fost achizitionate DVD-uri portabile astfel incât mici pacienti imobilizati la pat sa poata viziona filme educative si desene animate, fiind cumparate si jocuri si jucarii adaptate vârstei. In Ambulatoriul de Specialitate Copii s-au distribuit catre parinti peste 8.000 de pliante pe teme de sanatate, educatie si psihologia copilului si peste 24.000 pliante cu desene de colorat, jocuri, povesti si ghicitori pentru micutii veniti la consultatii medicale.

Partenerii proiectului sunt Spitalul Judetean de Urgenta Bacau si Colegiul Tehnic de Telecomunicatii „N.V.Karpen” Bacau. Asociatia Trust Orfelinat Ungureni este o organizatie nonguvernamentala, apolitica si non-profit care de mai bine de 20 de ani deruleaza proiecte ce vizeaza activitati de îngrijire, educatie, incluziune sociala si îmbunatatirea actului medical.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ