Temperaturile tropicale din serile de la sfârsit de saptamâna au facut ca bacauanii sa iasa din case si sa-si petreaca serile in Piata Tricolorului, acolo unde a poposit Caravana Filmelor TIFF. Chiar daca proiectiile erau programate pentru orele 21.30, piateta se aglomera cu mult mai devreme. Atât tinerii cât si cei mai in vârsta incercau din timp sa ocupe o pozitie cât mai buna pentru a viziona in conditii optime filmele ce urmau sa ruleze.

Organizatorii au pus la dispozitia publicului, in prima seara, pernute, pentru ca vizionarea sa se desfasoare in conditii decente. La finalul proiectiei, când s-au strâns pernutele, s-a constat ca 25 de spectatori au plecat acasa cu un suvenir de la Caravana TIFF. In serile urmatoare, organizatorii au adus si scaune. Cu jumatate de ora inainte de inceperea filmului, când trebuiau asezate scaunele, bacauanii dadeau navala sa prinda câte unul, câte doua, de parca acesta ar fi fost telul vietii lor.

In rest, oamenii s-au simtit bine, au râs la scenele din filme, intr-o atmosfera superba. Asta chiar daca se mai gasea din când in când câte un pusti sa proiecteze pe ecran câte o raza laser. Publicul matur a fost exemplar. Tinerii s-au impartit in mai multe tabere. Cei care si-au vazut de treaba lor si au urmarit absorbiti proiectiile, apoi cei care si-au vazut de treaba lor si si-au consumat pet-urile cu bere si sucuri.

PUBLICITATE

Si trebuie sa-i mai trecem in revista pe cei care au venit cu gasca de la bloc. Cei din aceasta categorie nu depaseau vârsta de 15 ani, erau terbilisti, si parca toata lumea era a lor.
Una peste alta, Caravana Filmelor TIFF a fost un eveniment reusit, un gen de eveniment la care oamenii ar veni in continuare cu placere. Nu e nimeni vinovat ca mai sunt si oameni care n-au de-a face cu fenomenul cultural. Dar poate se prinde ceva si de ei. Macar sa se molipseasca de la cei ce inteleg cu adevarat ceva din toate astea. Vorba ceea: sa fie bine, ca sa nu fie rau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ