Acesta este rezultatul Proiectului ErasmusA, Actiune Cheie 1, „Mobilitati in domeniul formarii profesionale” – Competente noi – valoare adaugata”, derulat in perioada 1 octombrie 2014 – 30 septembrie 2015 de Colegiul National „Vasile Alecsandri” Bacau. Grupul tinta a fost format din 28 de elevi, din clasele a X-a si a XI-a, de la bilingv, care au avut parte de o experienta practica de munca in domeniul traducerilor la ADC College din Londra.

„Mobilitatea elevilor a constat in traducerea unui manual pus la dispozitie de catre prof. Mioara Pruteanu si prof. Mihaela Ciuchi, de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau, in urma unui parteneriat. Este vorba despre un manual de implementare a firmelor de exercitiu si se adreseaza elevilor de la Colegiul Economic, care participa la târguri internationale de profil”, a declarat prof. Mariana Andone, coordonator proiect. Asadar, traducerea s-a facut in Marea Britanie, la ADC College, acolo unde elevii au primit sprijin specializat.

Manualul a fost deja tiparit in mai multe exemplare, insa poate fi vizualizat si pe site-ul proiectului: www.cn-va.weebly.com. Tot aici poate fi consultata si o alta lucrarea realizata de elevii din proiect, respectiv „Ghidul de greseli tipice ale traducatorului in engleza de afaceri”. „A existat o mare exigenta in nominalizarea elevilor participanti in cele doua fluxuri. Au fost alesi cei mai buni si au reusit sa traduca acest manual de care va beneficia Colegiul Economic”, a declarat prof. Calin Boamba, director la CN „V. Alecsandri” Bacau.

La conferinta de inchidere a proiectului a fost prezenta si prof. Dana Enache, directorul Colegiului Economic care le-a explicat celor prezenti ca „firma de exercitiu este o metoda foarte indragita de elevi pentru ca ei invata cum anume sa-si gestioneze o firma si noi spunem ca le facilitam trecerea de la viata scolii la cea activa. Va felicit pentru ceea ce ati facut si va multimim”. Echipa de proiect a fost formata din profesorii Calin Boamba (director), Loredana Ghelasa (director adj), Mariana Andone, Florenta Popa, Georgeta Marinescu, Ingrid Armasu si Adina Popa (responsabil financiar).PUBLICITATE