În luna august, volumul de muncă a crescut considerabil și la Direcția Publică de Evidență a Persoanelor a municipiului Bacău. Zilnic, funcționarii din cadrul Serviciului Buletine primesc între 230 și 250 de solicitări, atât de la persoanele programate online, cât și de la cei care și-au luat bonuri de ordine. În ceea ce privește programările online, acestea au ajuns deja la mijlocul lunii septembrie. Timpul de eliberare a cărții de identitate este de 7 zile calendaristice.

„Ritmul de lucru este într-adevăr mai alert, însă facem tot posibilul să mulțumim pe toată lumea. Problemele deosebite se discută și se analizează în cadrul audiențelor. Majoritatea celor care solicită audiență motivează faptul că au nevoie mai repede de cartea de identitate, fiind obligați de timpul scurt de ședere în țară, de biletul de avion sau chiar de locul de muncă”, declară cms.șef Ion Prisecaru, director executiv la Direcția Publică de Evidență a Persoanelor a municipiului Bacău.

Programările online au un rol determinant în buna desfășurare a activității de la Serviciul Buletine. Cei interesați pot accesa pagina de internet a Primăriei Bacău la adresa municipiulbacau.ro/programare-ci, iar de aici au de urmat câțiva pași simpli pentru a se programa la ziua și ora dorită.

Înainte de efectuarea programării este indicat să consultați Regulamentul de programări online și lista cu documentele necesare pentru eliberarea actului de identitate. Cartea de identitate costă 7 lei, cartea de identitate provizorie costă 1 leu. De la 1 februarie 2017, nu mai este necesar și timbrul fiscal (taxa extrajudiciară de timbru) în valoare de 5 lei.

Banii se achită în numerar la ghișeul de Impozite și Taxe Locale situat în incinta Serviciului de Evidență a Persoanelor, cu program de luni până vineri, între orele 08.00 – 15.30. O altă modalitate de plată este prin intermediul ghișeelor Direcției de Impozite și Taxe Locale Bacău situată pe strada Vasile Alecsandri nr. 63, unde programul de lucru este luni, marți și joi între orele 08.00 și 16.30, miercuri se lucrează de la ora 08.00 la 18.30, iar vineri de la 08.00 la 14.00.PUBLICITATE