– numarul programarilor online la Serviciul Pasapoarte este in continua crestere, ceea ce arata ca bacauanii au devenit mai organizati – in preajma sarbatorilor Pascale, numarul solicitarilor pentru pasapoarte a fost mai mare

Conducerea Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bacau a luat masuri organizatorice suplimentare. Comisarul sef Florentina Neamtu, seful SPC EEPS Bacau, spune ca pentru a fi evitate aglomerarile de Paste, au fost limitate concediile de odihna ale functionarilor de la ghisee. Daca de luni pâna vineri, se lucreaza de la ora 8.30 la 16.30, in zilele de miercuri, programul de lucru cu publicul se prelungeste pâna la ora 18.30, pentru a raspunde tuturor solicitarilor.

Important de retinut este faptul ca in fiecare zi de marti, o echipa mobila de la Serviciul Pasapoarte se deplaseaza la Primaria Onesti pentru a raspunde cererilor bacauanilor care locuiesc in zona. Buna organizare a activitatii a atras dupa sine rezultate remarcabile. Daca in primul trimestru al anului 2015 au fost eliberate 4.385 de pasapoarte, in trimestrul I al acestui an au fost inregistrate 5.590 de cereri pentru eliberarea de pasapoarte.

PUBLICITATE

“Cele mai multe solicitari au fost facute pentru pasapoarte electronice (3.980) la care se adauga 79 de cereri venite de la cetateni români cu domiciliul in strainatate. Doar 1.531 de persoane au optat pentru eliberarea pasapoartelor temporare, ceea ce demonstreaza ca din ce in ce mai multi cetateni opteaza pentru pasapoartele electronice, fara a mai fi reticenti cu privire la existenta cip-ului incorporat”, declara cms.sef Florentina Neamtu, seful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bacau

Pasaportul electronic este similar cu un pasaport traditional cu adaugarea unui mic circuit integrat, numit cip impachetat in interiorul copertei pasaportului. Cipul depoziteaza aceleasi informatii personale vizibile in orice pasaport; un identificator biometric sub forma unei poze digitale a pozei vizibile a purtatorului pasaportului, poza digitala care faciliteaza recunoasterea mai usoara a purtatorului pasaportului la punctele de frontiera; un cod numeric personal si o semnatura digitala de protectie impotriva alterarii. Cipul de pe pasaport nu se poate citi de la distanta, nu are nimic cu numarul 666, nu poate fi citit decât de aparate autorizate si mareste gradul de securitate a purtatorului. Costul unui pasaport electronic este de 283 lei (valavilitate 5 ani), pentru copiii care au sub 12 ani se plateste o taxa de 258 lei (valabilitate 3 ani), iar pentru un pasaport temporar se percep 219 lei (valabilitate 12 luni).

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ