Fondul alocat pentru analizele medicale gratuite din luna august s-a epuizat la aproape toate laboratoarele medicale aflate in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS)Bacau. Desi nu au trecut nici macar doua saptamâni din luna in curs, cei care au nevoie de un set de analize risca sa nu gaseasca un laborator care sa mai aiba buget.

Din sase unitati medicale apelate, doar una mai avea câteva locuri si am fost sfatuiti sa ne prezentam cât mai repede cu biletul de trimitere de la medicul de familie daca vrem gratuitate. Celelalte si-au inchis demult lista de programari pentru aceasta luna si au inceput-o pe cea din septembrie sau chiar octombrie.

“Pentru luna august nu mai facem programari. Daca vreti pentru septembrie, dar trebuie sa veniti personal cu trimiterea de la medic”, ne-a spus angajata unui laborator. La un alt furnizor de servicii medicale, abia de saptamâna viitoare se primesc solicitari pentru septembrie, in vreme ce o alta clinica are deja prima saptamâna din luna viitoare ocupata. Angajatii de aici s-au aratat insa deschisi sa caute o solutie când am cerut analize pentru un copil.

PUBLICITATE

„Pâna pe opt septembrie este acoperit. Veniti cu biletul de trimitere si va programam. Daca este pentru un copil puteti lasa un numar de telefon si daca mai ramân unul- doua locuri la final de luna va sunam si va programam”, ne-a spus asistenta. La o alta unitate medicala nici in septembrie nu mai gasesti loc.

„Doar pentru luna octombrie daca vreti. Chiar daca este copil nu avem ce face. Doar daca renunta cineva”, spunea angajata. Si laboratorul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau primeste solicitari tot pentru luna viitoare.

Daca starea de sanatate va preseaza, cel mai simplu este sa scoateti bani din buzunar.

Degeaba cotizati la bugetul de sanatate pentru ca in cazul unei urgente nu puteti beneficia de investigatii gratuite in laboratoarele private din oras aflate in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Pe site-ul CAS Bacau (www.casan.ro/casbc/) gasiti informatii actualizate la zi cu fondurile disponibile pentru fiecare laborator de analize medicale in parte si numarul de programari.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ