10 decembrie 2022
5 C
Bacău

Program nou de răscumpărare a acțiunilor proprii la Evergent Investments

HomeEconomieProgram nou de răscumpărare a acțiunilor proprii la Evergent Investments

Program nou de răscumpărare a acțiunilor proprii la Evergent Investments

Acționarii Evergent Investments Bacău au decis Aprobarea unui nou program de răscumpărare a acțiunilor proprii. Programul presupune răscumpărarea unui număr de 23,1 milioane de acțiuni reprezentând 2,402% din capitalul social. Prețul maxim de achiziție este de 2,2 lei, iar prețul minim va fi prețul de piață de la BVB din momentul efectuării tranzacției.

Cel de-al șaselea program de răscumpărare de acțiuni aprobat va contribui la creșterea cererii de acțiuni EVER, cu efect pozitiv asupra lichidității și a reducerii discountului la care se tranzacționează acțiunile.Randamentul mediu al distributiilor către acționarii EVERGENT Investments este 10,2% în ultimii zece ani (total distribuții 820.615.002 lei). În aceeași perioadă, datele companiei arată că randamentul total anualizat este de 14,1% (apreciere de capital și distribuții).
Hotărârea a fost luată în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA), în care s-a mai decis și Aprobarea modificării și completării prevederilor Art. 7, alineatele 20 – 23 din

Actul constitutiv al EVERGENT Investments și Aprobarea reducerii capitalului social al companiei de la 98.121.305,10 lei la 96.175.359,20 lei, în conformitate și motivat de Hotărârea AGEA nr. 3 din 29.04.2021.

În 2022, Evergent Investments va continua să aplice strategia de investiții multianuală aprobată de acționari. În același timp, va explora și noi domenii pentru investiții, în sectoare bazate pe tehnologie și energie verde. „Considerăm că «bull market» are încă suficient spațiu să se manifeste și în 2022, iar provocarea este să selectăm la timp oportunități și să investim durabil capitalul companiei pentru randamente deosebite pe termen lung.” – spune Claudiu Doroș, președinte-director general al companiei.

Claudiu Doroș: „Printr-o abordare bazată pe expertiza, experiența echipei și adaptabilitatea strategiei am reușit să avem rezultate deosebite. Astfel, valoarea activelor administrate a depășit pragul de semnificație de 500 de milioane dec euro (2,559 de miliarde lei la 31 decembrie 2021), ceea ce se reflectă în multiplicarea capitalului acționarilor noștri cu 20% pe parcursul anului 2021. Evoluțiile imprevizibile ale pieței sunt dincolo de controlul nostru, în schimb putem controla valoarea generată pe termen lung pentru acționari prin optimizarea strategiilor de investiții între portofoliul listat și cel de private equity. Am încheiat anul 2021 cu o creștere de 21,9% a valorii unitare a activului net și un rezultat net de 149,3 milioane de lei, compus din 46,4 milioane de lei profit net și 102,9 milioane de lei câștig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat.”

 

Alte titluri
Alte titluri

Atenție la condițiile de trafic!

Poliţia rutieră recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule...

Când vine vorba de siguranța copiilor nu trebuie să facem compromisuri!

În această săptămână polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție...

Program Happy Cinema Bacau, 9- 15 decembrie

Vineri,9 Decembrie 12:30 Teddy's Christmas - Familie, Normal, AG 13:00 Captain...

Opinii
Opinii

Ultimele știri