A fost lansat, la sfârsitul saptamânii trecute, proiectul „PHOENIX-Programe integrate de ocupare” destinat somerilor din Regiunile Nord-Est si Sud-Est, respectiv judetele Galati si Bacau. In cadrul proiectului vor fi cuprinsi 560 someri de lunga durata ori care isi cauta de lucru, din zone foste industrializate ale regiunilor amintite.

Ei vor beneficia, gratuit, de servicii de informare, consiliere, mediere si formare profesionala. In urma acestor activitati nivelul lor de pregatire profesionala si capacitatea de angajare pe piata muncii vor creste. Pentru 510 dintre beneficiarii proiectului vor fi organizate cursuri de formare profesionala (de calificare ori perfectionare). Nu mai putin de 300 someri vor fi calificati in meseriile de lacatus constructii metalice si navale, vopsitor industrial, sudor, frizer-coafor, lucrator in tâmplarie, confectioner-asamblator articole textile, lucrator instalator pentru constructii sau instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaz. Alte 210 persoane vor urma cursuri de perfectionare in competente antreprenoriale, operator calculator electronic si retele sau inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Diplomele obtinute la absolvirea cursurilor sunt recunoscute in toata Uniunea Europeana.

Pentru toti participantii la cursuri, la absolvire, va fi acordata o subventie de 500 lei pe intreaga perioada de pregatire. In plus, 300 dintre cei 560 someri vor primi si servicii de mediere pe piata muncii. La final, 7,25 la suta, adica 37 persoane, din rândul celor 510 instruite vor fi angajate, in termen de sase luni dupa participarea la proiect. Totodata, se vor infiinta doua Puncte Regionale pentru Informare si Dezvoltare Profesionala, in Bacau si Galati, si se va crea o retea electronica inter-regionala, pentru sustinerea firmelor.

PUBLICITATE

Proiectul se va derula pe o perioada de 10 luni si este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 5- „Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de interventie 5.1 „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ