Compania Aerostar Bacau a contabilizat, la finalul primului semestru al anului, un profit net de peste 33 de milioane de lei, care este cu 77% mai mare dect cel obtinut la aceeasi data a anului 2014. Realizarea are la baza cifre de afaceri care a fost cu aproape 32% mai mare si a ajuns la aproape 147 de milioane de lei, obtinerea unor venituri totale de peste 164 de milioane de lei (cu peste 29% mai mari ca in 2014) si incadrarea in cheltuieli de numai 125 de milioane de lei (mai mari cu numai 15% fata de semestrul intâi al anului trecut).

Evolutiile si tendintele generale din aceasta perioada pe piata aeronautica respecta profilul conturat inca din 2014: continuarea cresterii in domeniul industriei aeronautice comerciale, insotita de masuri majore de ajustari, consolidari, fuzionari si reorganizari de afaceri atât in domeniul aviatiei, cât si in domeniul industriei de aparare.

„Piata – se arata in Raportul Aerostar pentru Semestrul I al anului – este dominata de cei doi mari jucatori globali, Airbus si Boeing. Se constata transformarile lanturilor de furnizare, consolidarea lor tot mai puternica, in timp ce subfurnizorii trebuie sa realizeze investitii tot mai mari pentru a putea merge mai departe. O provocare care continua este asigurarea de preturi competitive, de la fabricantul original de echipamente la subfurnizorii de nivel inferior. Se prefigureaza ca in lanturile de furnizare vor fi concurenti mai putini dar mai puternici.

PUBLICITATE

Companiile de succes din domeniul apararii au adoptat actiuni de reducere a risipei si a ineficientei, precum si masuri de adaptare specifice.”Aerostar a continuat aceleasi linii de afaceri conform misiunii, strategiei si directiilor de dezvoltare deja prezentate: Fabricatia de produse aeronautice, Mentenanta de avioane comerciale si Fabricatia de sisteme aero si terestre pentru aparare, productie si integrari. Dar, compania a continuat pozitionarea sa de vârf pe piata din România si din Europa Centrala.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ