Acționarii societății Aerostar, din Bacău, au aprobat Raportul administratorilor aferent exercițiului financiar 2018. Conform acestui document, cifra de afaceri a companiei a fost, anul trecut, de aproape 354 de milioane de lei, cu venituri totale de peste 379 de milioane de lei și cheltuieli totale de aproape 292 de milioane de lei. În acest fel, profitul net al exercițiului a fost de aproape 80 de milioane de lei.

Din profit, aproape 16,5 milioane de lei vor fi repartizate ca dividende, plătibile la 26 iunie 2019. Profitul reinvestit este de peste 26 de milioane de lei, aproape 37,5 fiind trecute în categoria „rezerve statutare”. Din bugetul anului 2019, pentru vouchere de vacanță s-au aprobat 572.000 de lei.

„S-au făcut investiții care se ridică la aproape 29 de milioane de lei, în creștere cu 23% față de anul 2017 – a spus președintele director general al societății, Grigore Filip. Vom aloca resurse semnificative pentru viitor. Misiunea continuă!”.

Aerostar este furnizor de prim rang pentru Ministerul Apărării Naționale și a fost desemnată Centru de mentenanță al avioanelor F-16 ale Armatei României.În aceeași măsură, profilul de Centru regional de excelență în domeniul întreținerii de avioane civile s-a consolidat, iar Aerostar este solid ancorată în lanțurile globale de furnizare din domeniul aviației ca partener de încredere în programe de fabricație aeronautică.


PUBLICITATE