Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau organizeaza, în premiera, un curs de initiere pentru învatarea limbii franceze, avizat de Ministerul Educatiei Nationale si destinat dascalilor din învatamântul preuniversitar.

Acesta este sustinut de prof. Vasilica Petronela Irimia, formator acreditat. Pe parcursul celor 40 de ore cursantii vor descoperi tehnicile de conversatie specifice limbii franceze pentru a rezolva cu succes sarcinile de comunicare orala, vor învata tehnici noi de lectura si redare a unui text de specialitate, vor avea posibilitatea sa traduca mesaje orale si scrise din si în limba franceza si se vor folosi de dictionare. Fiecare participant va fi angajat pe parcursul modulului în construirea unor demersuri interactive si formative, prin valorificarea continuturilor si utilizarea de strategii si tehnici specifice, iar evaluarea va consta în aplicarea unui test practic.

„Având în vedere noile deschideri ale învatamântului românesc, în contextul integrarii în Uniunea Europeana, tot mai multe cadre didactice initiaza proiecte cu celelalte tari europene, si nu numai. Deci, nevoia de comunicare într-o limba de circulatie europeana este mai mult decât necesara.

PUBLICITATE

De aceea, noi organizam permanent cursuri de limbi straine, limba franceza având prioritate, alaturi, fireste, de limba engleza”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacau. In aceesta perioada, se desfasoara un curs asemanator, insa este dedicat educatoarelor si învatatorilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Este f. valoroasa profesoara Vasilica Irimia. Ar fi buna chiar de inspector in comparatie cu inactiva Ina !
    Dar cine sa vada valoarea ? PSD ?

LĂSAȚI UN MESAJ