Prof. Nela Dumea, coordonatorul cercului de protectia mediului de la Palatul Copiilor Bacau, a participat, in Roma, la cursul de formare intitulat „The power of non formal education”. Organizatorul cursului a fost Agentia Nationala pentru Tineret Italia. In urma selectiei realizate de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, doar doua persoane din România au primit granturi ErasmusA pentru aceasta solicitare, iar una dintre ele este dascalul bacauan.

„Cursul a fost unul dens, bine realizat, condus de o echipa de traineri profesionisti. Obiectivul major al cursului a fost constientizarea educatorilor, formatorilor de diverse feluri care lucreaza cu tinerii in diferite situatii educationale cum ca sta in puterea lor de a aduce binele in societatea din care fac parte implicându-i pe tineri in rezolvarea de probleme”, a declarat profesorul bursier de la Palatul Copiilor Bacau. Au fost 33 de participanti (din 20 de tari europene), care au inteles ca a educa in maniera non-formala nu inseamna doar a utiliza metode atractiv-participative, centrate pe elev, ci mult mai mult.

„Am participat la exercitii de simulare, am practicat jocuri de rol, dar, mai ales, am discutat, ne-am exprimat trairile, am concluzionat si am dobândit competente de comunicare, civice, interpersonale, interculturale si chiar antreprenoriale. Multi din cei prezenti au inteles ca o cale foarte eficienta de a aduce schimbarea in societate este initierea de proiecte care sa porneasca de la nevoile de dezvoltare ale tinerilor pe care-i formeaza”, a spus prof. Nela Dumea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ