Dosarul de angajare cu actul fals a fost depus la Colegiul „Mihai Eminescu” / foto: Liviu Maftei

Un profesor de istorie a fost depistat ca a prezentat la angajare un act in fals. Mai grav este ca acesta este in sistemul de invatamânt inca din 2006, insa nu sunt inca date ca s-ar mai fi folosit de documentul falsificat pâna acum. Ancheta Inspectoratului Scolar Judetean Bacau este in curs de definitivare.

Fapta s-a petrecut la Colegiul „Mihai Eminescu” Bacau. Profesorul in cauza nu este titular in sistem, ci a lucrat numai pe perioada determinata. Anul acesta scolar s-a prezentat cu dosarul de angajare direct la liceul bacauan, pentru o catedra de suplinitor pe disciplina Istorie.

Pe lânga celelalte acte necesare, cadrul didactic a prezentat si o copie a unui atestat de definitivat. Inca de la angajare i s-a cerut sa aduca si originalul la acest act, dar, in repetate rânduri, a refuzat acest lucru si a gasit mereu scuze.

PUBLICITATE

Gestul sau a fost de ajuns ca cei din conducerea colegiului sa aiba suspiciuni, asa ca imediat s-a transmis o adresa catre unitatea emitenta a acelui document, pentru a verifica autenticitatea lui. „Situatia este destul de delicata. Am incercat sa rezolvam problema discret, am apelat si la juristul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau”, ne-a declarat prof. Constantin Hulea, directorul Colegiului „Mihai Eminescu”.

Originalul: atestatul… sotiei

Documentul care atesta definitivatul era emis de catre Universitatea „Al.I.Cuza” Iasi, inca din 2006. De acolo insa a venit confirmarea (vineri, pe 23 octombrie) ca „niciodata unitatea noastra de invatamânt nu a avut un astfel de candidat la examenul de definitivat.”

Suspiciuni a trezit si codul acelui certificat prezentat in copie, in care nu corespundeau deloc seria si numarul. Strâns cu usa, profesorul a recunoscut: a falsificat certificatul de definitivat dupa originalul… sotiei, si aceasta profesor de istorie.

Dascalul falsificator preda in sistemul de invatamânt din 2006. Are 42 de ani, nu a fost niciodata titular (s-a prezentat la examenul de de Titularizare de mai multe ori, dar nu l-a promovat), iar din 2006 si pâna in 2010 a profesat in judetul Vrancea.

In 2010 a venit in judetul Bacau. Pe cartea sa de munca apare ca a mai lucrat la Colegiul Tehnic „Petru Poni” Onesti (2010 – 2013), iar anul scolar trecut, la Colegiul National „Vasile Alecsandri” Bacau.

„Acest act de definitivat nu este obligatoriu la angajare. Cu definitivatul insa, primesti un salariu mai mare. Cred ca asta a urmarit, când l-a prezentat. Insa ceea ce a depus acest domn la dosar este un act confectionat, contrafacut. Fapta sa este penala”, ne-a precizat si juristul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, Liliana Bancila.

A aflat deja si Ministerul Educatiei despre acest caz. Urmeaza sa inceapa si demersurile legale pentru depunerea unei plângeri penale. „Este mult prea grav ce a facut. Vorbim de fals intelectual, uz de fals, inselaciune, fals in declaratii si abuz de incredere aici. S-a mers pe buna credinta a unui om, care este totusi cadru didactic, insa lucrurile nu pot fi lasate asa”, a mai spus categoric juristul ISJ Bacau. Luni, 26 octombrie, dascalul in cauza si-a dat demisia de pe postul de la Colegiul „Mihai Eminescu”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. Nu mai e mult si o sa se sparga buba cu mai multi profesori de istorie care daca au impresia ca daca isi bat joc de copii nu pot fi filmati, se inseala. Parca a tunat si i-a adunat pe cativa nebuni, oamenii confunda scoala cu institutiile mentale unde ar trebui ei internati pentru problemele pe care le au acasa. Daca un copil este indisciplinat in clasa, atunci el trebuie depunctat la NOTA LA PURTARE, si nu la lectia din clasa, pe care o stie ! Chiar vreti scandal, ca iese de nu va vedeti !

 2. Principala problema este ca ISJ Bacau cunostea toate problemele acestui individ dar…l-a repartizat la acest liceu pentru ca…asa au vrut ei.
  Unde s-a mai vazut sa te duci la o scoala si sa te angajezi fara girul ISJ.

  La scolile din Bacau de pe unde a mai fost a avut aceleasi probleme dar acestea s-au multumit sa le ascunda sub pres si sa-l evidentieze in activitate dupa care l-au plasat la alte scoli…iar aici ISJ este principalul vinovat.

  Cum or sa justifice ei acum salariul pe care l-au platit unui om fara calificare???
  ISJ ce masuri a luat in aceasta problema???

 3. ISJ are alte probleme! Ce, invatamantul bacauan trebuie sa-i intereseze pe inspectorii scolari?! Credeti ca ii intereseaza problemele scolilor, ale cadrelor didactice? Intrebati-l pe inspectorul de istorie daca il cunoaste pe individ! Sa nu uitam totusi ca insusi musiu inspectoru’ e o nulitate! Numit politic, caci nu a facut nimic la Colegiul Antipa de unde a “emanat” spre inspectorat, omul si-a rezolvat catedra la Ferdinand( cum a obtinut punctajul e un mare semn de intrebare, poate si pe aici ar trebui umblat, sa aduca si el originalele la documentele depuse la dosar) si a mai “ajutat” si un asemenea individ sa obtina un loc de munca.

 4. Nu vă mai consumați degeaba!!! Nu vedeți că în jurul ISJ BACĂU s-au desfășurat unele dintre cele mai josnice ACTE DE CORUPȚIE din ultimii 25 de ani??? BANI FURAȚI LA INVESTIȚII, EXAMENE DE BACALAUREAT lăsate cu arestări, DIPLOME DE BACALAUREAT FALSE, GRADAȚII DE MERIT date pe criterii numai de ei știute( ȘTIE IORGA despre ce se întâmplă la acest capitol), PENSIONARI ținuți în sistem pe baza unor eventuale ȘPĂGI, TRANSFERURI ȘI TITULARIZĂRI ARANJATE, CAZUL ,,BĂNICĂ,, secretara ISJ Bacău, CAZURILE ,, ARDELEANU,, și ,, NĂSTAC,,, CAZUL ,, PODU TURCULUI- BACALAUREAT, CAZUL,, ANGHEL SALIGNY,, . Într-o țară de ,, RAHAT,, să nu spun altfel, cu un popor de lași și hoți, la ce să te aștepți???

 5. Lumi,ai dreptate!Cam repede si a facut catedra la Ferdinand!Dupa un an de inspectorat.La fel si nevasta-sa.S -a titularizat la Alecsandri.Cam multe titularizari ciudate in ultimul timp!

LĂSAȚI UN MESAJ