Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, și președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați (CECCAR), prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, s-au întâlnit, joi, 23 mai, cu membrii Filialei Bacău a CECCAR și cu antreprenorii băcăuani. La această reuniune a participat și senatorul Dragoș Benea.

Întâlnirea a avut loc la Centrul de Afaceri, unde a fost organizată masa rotundă cu tema „Profesioniștii contabili băcăuani în susținerea antreprenoriatului local în implementarea programelor guvernamentale de finanțare”.Ministrul Ștefan-Radu Oprea le-a vorbit participanților despre „Strategia implementării fondurilor guvernamentale – prezent și viitor”.

La același eveniment, a fost prezentată și alocuțiunea „Profesia contabilă în sprijinul antreprenorilor în accesarea fondurilor guvernamentale pentru IMM-uri”, iar reprezentanți ai trei dintre cele mai importante bănci comerciale cu sucursale în Bacău, Banca Comercială Română, Banca Transilvania și CEC Bank, au prezentat oferte pe tema „Mediul bancar – partener în implementarea programelor guvernamentale de finanțare”.

La final, membrii filialei au analizat aspecte legate de tema evenimentului, dar și problemele curente ale profesiei lor cu președintele CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova.
Moderatorul reuniunii a fost Radu Mihai Faghiean, președintele CECCAR Bacău.

„Ne punem deseori întrebarea «Cum să se dezvolte, dar și cum să reziste business-ul românesc?» Ministerul nostru pregătește politici publice pentru antreprenori și lansează programe în acest sens. Cel mai cunoscut este Start-up Nation, care merge foarte bine. Și alte ministere oferă programe de finanțare, pentru a nu mai vorbi de fondurile europene. Sau chiar de Ajutorul de stat.”
Ștefan-Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

„Avem un bun parteneriat cu autoritățile și cu mediul de afaceri. Ne gândim și noi cum să susținem politicile de finanțare pentru business-uri noi, dar care să și reziste. Nu e ușor, dar considerăm că se poate.”
prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați

„Ne preocupă și pe noi, parlamentarii, starea mediului de afaceri. Eu personal am propus să evaluăm responsabil evoluția programului Start-up în județul Bacău. Și, să nu omitem că am lansat deja programe pentru dezvoltarea unor comunități și instituții băcăuane, pentru că suntem mereu atenți la problemele județului în contextul zonei Moldova, dar și în context național. De exemplu, suntem preocupați de marea problemă a infrastructurii de transport din Moldova, în special a construirii de autostrăzi.”
Senator Dragoș Benea

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE