Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) organizează, la final de septembrie 2018, al XXII-lea Congres al profesiei contabile. La acest eveniment va fi reprezentată și Filiala Bacău a acestei organizații profesionale – ne-a informat președintele ei în exercițiu, expertul contabil Radu Făghiean.

Tema congresului va fi în acest an „Gândirea integrată, globalizarea şi tehnologia – viitorul profesiei”, iar evenimentul va avea loc în contextul sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire şi a celor 97 de ani de istorie a profesiei contabile reglementate în România.

Congresul va reuni aproximativ 500 de participanți de la nivel naţional şi internaţional – reprezentanţi ai conducerii CECCAR, ai autorităţilor şi instituţiilor de reglementare, ai mediului de afaceri, precum şi ai unor organizaţii internaţionale şi regionale din domeniul contabil. Evenimentul va fi precedat în prima zi, pe 28 septembrie, de un Seminar internaţional organizat de CECCAR și Comité de Integración Latino Europa-América (CILEA).

Desfășurat o dată la doi ani, congresul analizează provocările și oportunitățile pe care le întâlnește profesia, pentru stabilirea unor direcții de acțiune care să faciliteze crearea și menținerea unui cadru favorabil progresului economic.

„Tema congresului – spun organizatorii – este actuală într-o lume a afacerilor în continuă evoluţie şi în contextul unui mediu de reglementare volatil în care este esenţială o gândire care să înglobeze mai mult decât elementele pur financiar-contabile ale unei organizaţii pentru a se asigura dezvoltarea pe termen lung şi crearea de valoare. Devine imperativ, astfel, pentru organizaţii să adopte o gândire integrată, utilizând o abordare holistică pentru a-şi stabili strategiile şi a-şi evalua performanţele, îmbunătăţindu-şi maniera în care comunică cu clienţii, cu investitorii şi cu toate celelalte părţi interesate”.

Petru Done

Alte articole